Volkswagen CADDY DIESEL 40 KW: Naar rep geen gas meer kunnen geven

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598

Ik heb bij mijn caddy 1.6 turbo diesel het probleem geen gas meer te kunnen geven.
Start goed en dan loopt de motor netjes maar al ik gas geen loop hij slecht en niet hoger in de toeren laat je het gas los loopt hij weer netjes.

Het motorblok is uit de auto geweest voor het vervangen van de hulpas dus distriebutsieriem is er af geweest met het terug bouwen was de motor van tijd af maar dat lijkt nu goed te staan en heb van de gashendel een rubbere ring vervangen inverband met lekkage

Wie o wie heeft voor mij de oplossing

blue devil

Geplaatst door blue devil (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1325) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt nu goed te staan , tja zeker weten is belangrijker , krijgt wel lucht , begint hij ook zwart te roken of veranderd er niets ?
Brandstofpompdeksel zit goed ?

blue devil (0), 5 jaar geleden

Eerst stond de timing niet goed toen rookte hij heel zwart en bleef ook niet lopen nu dan wel en de deksel van de brandstof pomp kan niet goud zitten had ik begrepen. En stationeer rookt hij helemaal niet met gas geven kan ik het niet zien

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Vaak, maar niet altijd staat er op het asje met de O ring een streepje. Op de Gashefboom kan je bij demontage een streepje geven om de oude stand weer op te kunnen zoeken.

Probeer die stand weer op te zoeken door gas te geven zonder die hefboom en vervolgens die hendel weer te plaatsen.

Reageert de draaiende motor nergens op dan is de trekveer waar je gas mee geeft niet goed gemonteerd .

Succes.

blue devil (0), 5 jaar geleden

Vandaag naar alles nog eens goed naar gelopen te hebben dus distriebutie timing, geen lucht in brandstof en de gashendel nog niks dus toch de pomp weer open en daar zat iets door de pompversteller voor de koude start stond aan tijdens monteren waardoor de hendel van het vacuüm gedeelte aan de verkeerde kant terecht kwam en het gas dus tegen werkte

kaleido 1 (1325) PRO, 5 jaar geleden

Alles werkt dus weer ?

blue devil (0), 5 jaar geleden

Ja inderdaad
Gelukkig maar

kaleido 1 (1325) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.