Volkswagen POLO: Elektrisch raam

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: AUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Laatst eigenaar geworden van een VW Polo 6N2 3 deurs Uit 2000. Wat me opviel was dat er aan de bestuurderskant een knop zit voor de centrale vergrendeling(die wel werkt) en voor de elektrische ramen. Aan de passagierskant werkt de elektrische raamknop wel(zowel naar onderen als boven). Aan de bestuurderskant werkt het knopje van de passagierskant deels(deze gaat namelijk alleen omhoog, niet omlaag). Elektrisch raam aan bestuurderskant doet helemaal niks. Waar moet ik het probleem gaan zoeken?

Vik23

Geplaatst door Vik23 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Het meest waarschijnlijk lijkt mij dat de schakelaar unit defect is,ook is mogelijk een draadbreuk in de tule bij de A stijl(voor de bediening van de bijrijders zijde)
Voor de bestuurders zijde kan het ook nog zijn dat de motor vastzit (luister naar zacht tik geluid bij bediening van de schakelaar)

Vik23 (0), 4 jaar geleden

Vandaag dus de schakelaarunit uit de deurpaneel gehaald. De knoppen uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Nu is mij opgevallen dat de knoppen aan de bestuurderszijde allebei wel werken om de ramen omhoog te doen, Maar niet om omlaag te doen. Zal het probleem nog steeds in de schakelaartjes zitten of in de bekabeling?

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Met een multimeter is te controleren of de schakelaar defect is , meten is weten , gissen is missen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.