Volkswagen POLO 2009: Slaat niet aan als auto in de zon staat

  • pbremmer @ 15/04/2019, 21:29

    Volkswagen POLO
    bouwjaar: 2009
    brandstof: benzine
    motorcode: BUD
    transmissie: overig
    cilinderinhoud: 1400cm3
    vermogen: 59kw

    Deze polo wil soms niet aanslaan als de auto een poosje in de zon staat motor gaat goed rond maar wil niet aanslaan pas na meerdere keren proberen slaat hij aan als hij in de schaduw staat is het geen probleem
    Hij geeft geen foutmeldingen
    Wat zou dit kunnen zijn heeft iemand dit soms wel eens meegemaakt het is ook niet altijd maar zolang het koud is en in de ochtend is het geen probleem alleen als de zon er opgestaan heeft wil hij soms niet




  • oldford @ 16/04/2019, 09:02

    Mijn Saxo ha hier ook last van - iets minder weliswaar, die sloeg nog net aan, maar liep slecht bij het wegrijden.

    De oorzaak is volgens mij het opwarmen van het inlaatspruitstuk door de zon.
    De inlaat lucht temperatuur loopt dan hoog op en er wordt daardoor te weinig brandstof ingespoten.

    Heel misschien geeft de inlaat lucht temperatuur te veel aan, maar heb je daar 's morgens nog net geen last van.
    De aangegeven temperatuur kun je oontroleren d.m.v. uitlezen voor de 1e motorstart.
    Alle temperaturen (koelvloeisotf, inlaat lucht, enz.) moeten dan nagenoeg gelijk zijn aan de omgevings temperatuur.
    Om de nieuwsgierigheid te bevredigen kun je dat ook een keer doen na een dagje in de zon staan.

    Als de temperatuur min of meer goed aangeeft, dan moet je proberen om in de schadue te parkeren.

  • pbremmer @ 17/04/2019, 18:31

    Hoi Oldford
    Dank voor je reactie ga er volgende week even mee aan de slag als ik meer wederhoor je het wel
    Mvg

  • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

Soortgelijke problemen? Zoek hier verder.

  • Additievenshop Onderkant
  • obdpartners
  • Hippored
  • Car interface
  • Additievenshop Zijkant