Volkswagen GOLF SPORTSVAN: olieverversing

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1599, Vermogen (kw): 81

Beste,
Misschien een rare vraag.
Ik ben twee dagen geleden met mijn golf sportsvan naar de garage geweest omdat deze aangaf dat er een inspectie moest gebeuren.
Na deze gedaan was in de garage ben ik in de boordcomputer gaan kijken en daar stond dat er binnen 102 dagen een service met olie moet plaatsvinden.
Nu twee dagen later start ik de wagen en rij ik ongeveer twee kilometer en geeft de computer aan dat de service binnen 63 dagen moet gebeuren.
Telkens ik de wagen in gang zet tellen de dagen ineens snel af.
Is dit normaal, ik moet er wel bij zeggen dat ik vroeger vele kilometers aflegde maar nu nog maar een goede 5000 per jaar.
De olieservice is ongeveer 5200 km geleden gebeurd en zou binnen 63 dagen al moeten ververst worden. (vol syntetishe olie).
Is dit niet snel daar ik misschien per week een vier tal keer gebruik maak van de wagen.
Hartelijk Dank
MVG

piedro

Geplaatst door piedro (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 4 jaar geleden

het systeem kijkt naar verschillende omstandig heden.
als er vak korte stukjes gereden wordt en de motor niet goed op temperatuur komt gaat de tijd die rest snel naar beneden.
dus dat kan kloppen.
olie verversen is nodig tussen 1 en 2 jaar of 15000 km en max 30000 km .
dus bij slechte om standig heden moet je na een jaar al verversen.

groetjes jan.

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik heb het idee dat de service interval niet goed is terug gezet, dit moet namelijk in meerdere kanalen gebeuren.

JGC (30), 4 jaar geleden

Wat heb je precies laten doen bij de olieservice, ook nieuw filter laten monteren? Sommige garages doen aan goedkope oliebeurtjes (vooral bij een apk) en laten het filter zitten.

Verder gaat oliekwaliteit snel achteruit met korte ritjes. Als jij 5000km per jaar met een diesel doet wordt dat blok nooit fatsoenlijk warm.

piedro (0), 4 jaar geleden

Nee ik moest gewoon binnen voor een inspectie zonder olie verversing.
Dan hebben ze waarschijnlijk de computer mede aangepast voor de service beurt.
Deze ging op twee dagen tijd van 102 dagen naar 63 dagen, dan zou de service beurt met olie verversing moeten gebeuren.
Nu heeft de wagen twee dagen stilgestaan en er zijn wederom zes dagen afgeteld.
Nu ben ik verleden week een rit gaan doen van ongeveer 35 km en als ik ging zien telde hij terug op met drie dagen?
Ik weet dat ge weinig rijd met de wagen dat ge dan sneller binnen moet in verband met de olie, maar dit vind ik wel snel(5000km), met doet er vol syntetische olie in dus normaal denk ik dat deze toch wat langer zou moeten meegaan.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Al die metertjes in de auto. Over het algemeen zijn ze niet van de beste kwaliteit.Het is geen Boeing 747.Het verstandigst is uitgaan van wat het boekje aangeeft.Voor de zekerheid kan je daar wat onder gaan zitten.Tevens regelmatig olie peilen .Veel automobilisten denken dat dat een taak is van garage.Dat is dus niet zo.Het voordeel als jezelf peilt is dat je niet alleen het peil controleert maar tevens ook de kwaliteit van de olie.
Ferry

JGC (30), 4 jaar geleden

Het probleem van Piedro is gewoon dat zijn auto een longlife service interval heeft, wat is bedoeld voor veel kilometers. Dat interval wordt berekend door rijgedrag:
- aftrappen: minder dagen/km
- motor niet warm: minder dagen/km
- auto laten staan na veel korte ritjes: minder dagen/km
- lange rit die vocht uit de olie verdampt: meer dagen/km

Ik vermoed dat de kwaliteit van de olie zelf niet eens gemeten wordt.

Met 5000 per jaar vind ik het niet gek dat je voor de 10.000km al nieuwe olie moet. Als je 50K per jaar doet en netjes je motor warm rijdt zonder aftrappen doe je gewoon 50K met dezelfde olie. Dat is het idee achter longlife service, in geval van Piedro zou ik overstappen op statisch interval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.