Volkswagen Golf V: Stuur trilt soms boven 110 km/h

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo allemaal,

Kenteken 61-zp-kp

Ik heb vorige week vw golf 5 tdi 2.0 gt sport uit 2008 gekocht. Als ik met de auto op de snelweg rijd en boven de 110km/h kom dan gaat het stuur soms trillen, maar dat is per rit verschillend. Ene keer wel andere keer niet.

Nu heb ik op mijn originele 16inch velgen 4x nieuwe michele banden laten zetten en 2x laten balanceren, en 1 keer laten uitlijnen.

Nu zag ik dat ze tijdens het monteren moeite hadden om de velg op de auto te plaatsen, maar door de bouten goed aan te draaien was dit geen probleem werd mij verteld.

Ook had ik in het apk rapport gelezen dat de aandrijf hoes was beschadigd en niet goed afdichten. Deze is niet vervangen, maar dicht gemaakt.

Heeft iemand een iedee wat ik het beste kan doen. Of waar het aan licht?

Gertjan1990

Geplaatst door Gertjan1990 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Gertjan1990 (0), 4 jaar geleden

Kleine update.

Ik was vandaag even bij de garage geweest en die hebben de de wielen nog een keer nagebanceerd en de velg ontbraamd. Ook kon ik zien dat de stofhoes was dicht gekit. Ik heb zelf het gevoel dat het door die stof hoes komt. Maar ik heb eerlijk gezecht geen iedee

Het stuur trilt nog steeds alleen tussen de 110 en 140 daar boven en onder is het stuur helemaal stil. Ook geen rare geluiden tijdens het trillen.

Please help

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Aangenomen dat de wielen geheel correct zijn gebalanceerd,zou ook een speling op een spoorstang kogel trilling kunnen veroorzaken .

Gertjan1990 (0), 4 jaar geleden

Morgen zet een vriend van mij 2 gebruikte aandrijfassen onder de auto. Die hebben 63k gedraait. Die vermoed dat ze beide niet 100puntrn zijn, aangezien die op mijn auto 218k hebben gedraait.

Ik hoop echt dat het probleem dan voorbij is.

Gertjan1990 (0), 4 jaar geleden

Na het plaatsen van de andere aandrijfasen was het trillen een stuk minder. Nu zijn de wielnaven ook gepolijst en de banden op de auto gebalanceerd.

Ik ben weer een tevreden weg gebruiker.

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Nou ,mooi dat het probleem opgelost is,bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.