Volkswagen Touareg: Koeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 4200, Vermogen (kw): 318

Problemen met koeling !
Mijn motor wordt steeds warm !
Thermostaat is al vervangen plus de olietemperatuur sensor vervangen .
Maar nog steeds geen resultaat .
Met uitlezen komen er geen foutcodes naar boven .Waterpomp werkt naar behoren .
Heeft er iemand enig idee waar verder te zoeken ?
Het is voor ons een groot raadsel helaas .
Alvast bedankt voor het antwoord

Marvelous

Geplaatst door Marvelous (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 4 jaar geleden

De radiateur is de warmtewisselaar. Als alles correct functioneert? geeft de radiator de overtollige warmte van het koelwater af aan de buiten aan de buitenlucht. Bij langzaam rijden of stilstaan zal zo nodig de fan aanslaan om te helpen. Het koelsysteem moet daarom volledige gevuld zijn met vloeistof, dus ook ontlucht zijn. Het is een gesloten overdruk systeem. De z.g. waterpomp moet zorgen voor circulatie tussen de motor en de radiateur. De temperatuursensor of de thermostaat hebben daar weinig invloed op; De thermostaat sluit de circulatie kort gedurende het opwarmen van de motor, dit om zo snel mogelijk de juiste bedrijfstemperatuur te bereiken. Ook de radiateur van de verwarming werkt als warmtewisselaar, zolang er warmte in het interieur verzocht wordt.
Ik vermoed een slechte circulatie. Als met de kachel in de hoogste verwarming stand de motortemperatuur correct blijft is de gewone radiateur in of uitwendig verstopt geraakt. Anders zul je toch moeten controleren of alle lucht uit het systeem is verwijderd. Dan mag je ook nog uitzoeken hoe het mogelijk was dat er lucht in het koelsysteem is gekomen.

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Heeft deze auto in het koelsysteem niet een elektrische hulp waterpomp zitten , zo ja werkt die wel ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.