Volkswagen Touran: Auto trekt slecht

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Beste lezer,
Ik ben nieuw op deze site en ik heb een probleem met mijn touran 1.2 tsi 2011 met 175.000km . Ik zit op dit moment in Spanje. Op de heenweg ging in zuid frankrijk mijn emissie lampje aan . (Geel) ik ben door gereden en heb de volgende morgen de auto laten uitlezen bij norauto. Bleek iets met “te lage druk” turbo waarde te zijn geweest. De fout werd gereset en ik ben zonder problemen verder gereden. Afgelopen week onderweg van malaga naar altea moest ik in zijn 2 de berg op ( snelweg) toeren rond de 3800 gehouden. Derde versnelling zakte de toeren te ver. Emissie lampje weer aan. Zolang de auto niet te lang moet klimmen dan rijd de auto prima. Vandaag op de snelweg moest ik weer terug naar zijn 3. Je voelt dat tijdens het omhoog rijden dat het ineens gedaan is met de kracht. Ik schakel vroeg terug van 6/5 naar 4 en indien nodig naar 3. Wat kan dit zijn? Het emissie lampje is overigens na de rit van malaga vanzelf weer uit gegaan en is nu ook niet meer terug gekomen. Donderdag heb ik een afspraak bij de plaatselijke vw dealer maar zondag as moet ik weer richting nederland. Als mn turbo stuk ik gaat reparatie een dag of vijf duren en haal ik nederland niet op tijd. Iemand een gok wagen? Kan ik met een half gare turbo in nederland geraken? Kan het nog iets anders zijn? Het lijkt wel of d motor niet genoeg adem krijgt. Er zat een maand en 2000km tussen de eerste keer en de tweede keer dat het emissie lampje aan ging
Alvast bedankt voor ieders meedenken.

Kasperj

Geplaatst door Kasperj (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

primera p11 (0), 4 jaar geleden

Ik zou als het engszins mogelijk is gewoon naar Nederland rijden,dat zal best lukken op de snelweg,weinig echte stijgings percentages.
Ik denk dat de motor in noodloop gaat en dat daardoor de turbo niet meer meedoet.
Dat voelt als het wegvallen van het vermogen.
Als dat zich voordoet,stoppen,kontakt uit en weer starten,meestal storing weer gereset.
Wat de reden van de storing is is natuurlijk gissen vanachter een buro.
Maar ik zou als het half kan niet daar repareren,vaak word er van alles vervangen en op de terugweg 500 km verderop brand het lampje weer.
Garantie heb je wel,maar bij de garage waar je de auto hebt laten repareren,dat is dan een eind weg.
Reparatie in Nederland is dan een stuk aantrekkelijker plus garantie.

harry4203 (315) PRO, 4 jaar geleden

ik vermoed ook wel dat de turbo de oorzaak is, maar zou em idd eerst maar op het gemak naar nederland rijden en hier een goede diagnose laten stellen. dit soort problemen komen helaas altijd naar voren in de vakantie als de auto een keer moet werken in de hitte.

Kasperj (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de input. Donderdag laat ik de auto uitlezen en dan hoop ik meer te weten. Als het enigszins vertrouwd is wil ik met de auto naar nederland rijden. Maar goed, ik ben met twee kinderen en mn vrouw op pad en wil als het even kan niet ergens op de snelweg bij plus 35 stranden om vervolgens een week in een of ander dorp te op reparatie. Als de turbo niet meer mee doet kan ik dan nog rijden? Desnoods tussen de vrachtwagens omhoog. Ik hoop een beetje dat het bv de wastegate versteller is, die een beetje sticky is. dat is volgens mij een easy fix. Helpt wd 40 op het stangetje of is dat pruts werk?

primera p11 (0), 4 jaar geleden

Als het enigszins vertrouwd is terug naar Nederland rijden.
Geen wd 40 ergens op gaan spuiten,dat verhelpt het probleem niet.

Kasperj (0), 4 jaar geleden

Even een update. Net een telefoontje van de dealer. Mijn spaans is niet helemaal top maar goed. Het vermoeden is een druk sensor van de turbo, stuk is, de man aan de telefoon kon mij niet hoe dat ding precies heet, maar goed, ze denken dus een sensor plus software update en dat zou, ik zeg zou het moeten zijn. Zo niet....dan een nieuwe turbo. Maar goed, volgende week dinsdag of woensdas een nieuwe sensor ( welke het ook mag zijn) en de software update, is dit niet de oplossing dan. Vijdagen wachten op een turbo, plus inbouw. Afijn ik moet zondag weg. De monteur denkt dat ik er wel mee naar nederland kom, als ik niet te hard rij en. Misschien schiet ie in de noodloop. Nou dat gaan we dan maar avonturen. Ik haal morgen de auto weer op en dan zal ik eens kijken welke fouten ze gevonden hebben. Ik laat het hier weten. Is er iemand die een idee heeft over welke turbo sensor ze het kunnen hebben welke na vervangen met software geupdate moet worden? Ik kan alleen maar aan de wastegate versteller denken maar das geen sensor, al krijgt ie zijn signaal vast ook weer ergens van

primera p11 (0), 4 jaar geleden

Zoals ik al zei,als het enigszins kan naar Nederland rijden.
Niet dat ze daar niet kunnen sleutelen,daar niet van.
Turbo vervangen kost een lieve duit en een dealer kijkt vaak niet verder dan zijn neus lang is.
En de kans dat de storing 500 km verderop weer terug is is niet ondenkbeeldig.
En dan heb je een bak geld uitgegeven en garantie,tja,dat moet je bij de garage halen waar de auto gerepareerd is.
Als de storing verschijnt,even stoppen,kontakt aan/uit,vaak is de storing dan weer even weg.
En rustig naar huis kachelen.
En als tie in noodloop schiet,ja,dan ga je wat langzamer omhoog.

Kasperj (0), 4 jaar geleden

Gisteren de auto opgehaald. Helaas hadden ze geen print van de foutcodes waarom ik had gevraagd....maar ze kwamen op een nieuwe wastegate versteller en een vulschijf voor deze zelfde versteller. Nu kwam ik op het internet al eens tegen dat deze vulschijf een terugroepactie is geweest voor skodas met dezelfde motor maar ik heb niets gevonden voor volkswagen. Is dat niet raar? Of is die terugroepactie van vw er wel geweest? Ik kan de auto wel naar de dealer in nederland brengen maar ik ben bang dat het een trail en error verhaal gaat worden alvorens het probleem echt opgelost is. Weet iemand of er een turbo of tsi expert is in de omgeving Goes of Zeeland?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.