Volkswagen PASSAT: ABS/ ESP lampje branden soms

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AVB, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Beste,
Ik heb een passat uit 2002. het komt wel eens voor dat tijdens een rit de ESP en ABS lampjes gaan branden en op dat moment remt de auto een beetje vanzelf (ABS word ingeschakeld ) Ik heb mij laten vertellen dat dit probleem vaker voorkomt als een Module/Unit onder de achterbank defect is en zeker als deze met vocht/water in contact komt. Ik had inderdaad een keer een kleine waterlekkage in de kofferbak (fles water lag op).
Kan iemand mij vertellen hoe deze module onder de achterbank precies heet en wat deze ongeveer koste?

yassine

Geplaatst door yassine (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik zou toch eerst eens de foutcodes van het ABS-systeem laten uitlezen, voordat ik dure onderdelen misschien onnodig ging vervangen.
Er zijn tientallen redenen waarom die lamp kan gaan branden.

yassine (0), 4 jaar geleden

ja dat ga ik ook nog doen. Ben alleen even aan het orrienteren wat het zou kosten als het inderdaad aan die module ligt onder de achterbank. Heb ergens gelezen dat die €600 kosten. maar dacht lijkt me sterk :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.