Volkswagen Golf: VR6 Start goed maar valt na 1 a 2 seconden weer uit.

Bouwjaar: 1995

Betreft: VW Golf 3 2.8 VR6 Uit November 95.
Probleem: 2 seconden na starten valt motor uit.
Overige info: Starten gaat prima
, auto loopt 1 a 2 seconde naar behoren en valt vervolgens uit. Geen foutcodes in het display. Het valt wel op dat na het uitvallen het olielampje 8 keer knippert en vervolgens continu brand.
Wie kan mij vertellen wat een mogelijke oorzaak ik. Ik zit zelf aan krukas sensor te denken (nokassensor 2 mnd geleden vervangen)

xanderevers@hotmail.com

Geplaatst door xanderevers@hotmail.com (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

er is iets mis met je startblokkering

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

dit komt doordat je sleutek niet word herkend door de startblokkering (kan zijn dat je transponder opnieuw moet worden ingeleerd (deze zit in je sleutel))
ander wil het vervangen van het electrisch gedeelte van je contactslot nogwel een werken :)


suc6

xanderevers@hotmail.com (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, heb nog even navraag gedaan en het blijkt vaak voor te komen dan het electrische gedeelte van je startblokkering bij je contactslot kapot gaat. Gaan we dus vanmiddag vervangen mits onze vrienden van vw het op op voorraad hebben.

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat electrische gedeelte is de leesring, Deze zend een hoogfrequente stroom rond je sleutel, daardoor word de chip in je sleutel bekrachtigd. Deze chip kan dan weer een signaal naar de leesring sturen, die hem op zijn beurt weer naar de startblokkering stuurt. Het komt voor dat die leesring problemen veroorzaakt, maar het kan ook je sleutel zijn. Je zou bevoorbeeld eerst kunnen kijken of je met je reservesleutel dezelfde klachten houd.

xanderevers@hotmail.com (0), 18 jaar geleden

Heb nog even lopen klooien, heb de min pool van de accu afgetrokken terwijl de auto op contact stond. 5 minuten gewacht. Min pool er weer op. Gewacht tot auto na 3 min automatisch op alarm springt. Alarm vervolgens gedeactiveerd via de contact punten op de handzender en hij start weer. :):)

Theo nog bedankt voor de begeleidende informatie. Heb je tenminste wat aan.

Allen bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.