Volkswagen Passat 1997: Centrale vergrendeling werkt niet meer na vervangen van raam • ejdb @ 31/01/2006, 09:04

  Volkswagen Passat
  bouwjaar: 1997

  Ik heb net een binnenplaat vervangen van de LV deur omdat het raammechanisme kapot was. Ik heb een plaat met een raammotor geplaatst en daarbij erop gelet dat het hetzelfde merk motortje was als de oude, er zijn namelijk meerder merken geweest.

  Nu heb ik alleen hetvolgende probleem. Op de linker voordeur doet de centrale vergrendeling het niet meer en ik kan ook de andere drie ramen niet aansturen. het raam van die deur werkt wel en ik kan die deur ook op slot draaien. de andere drie deuren moet ik via de achterklep op slot doen, daar werkt de centrale vergrendeling wel, maar alleen niet voor de linker voordeur.

  Ik kan ook mijn spiegels niet bedienen. alle stekkers zijn nagekeken en alles zit goed. alle lampjes op het bedieningspaneel branden wel.

  Het lijkt me iets met software te maken te hebben. Heb geprobeerd de accu een uur los te koppelen maar geen verschil. Ook geprobeerd om met de sleutel in bestuurders slot een soort reset te doen maar dat hielp allemaal niet.

  Heeft iemand een idee hoe ik het vervangen motorje kan "aanmelden" op de rest van het elektronisch systeem? Anders moet ik straks de hele boel weer open gooien en de oude motor van de oude plaat demonteren en dan proberen te monteren op de vervangende plaat. Ik hoop dat iemand me kan helpen.


 • volgwagen @ 31/01/2006, 20:29

  Normaal moet dat gewoon werken en hoef je niks 'aan te melden'.
  Ik denk een defect slot, motor, of de stekker van het portierslot(andere zijde plaat) vergeten/losgeschoten.

  zelf denk ik de motor gezien er een regelapparaat in zit, hang de 'oude' motor maar is los aan de stekker en kijk of dit helpt.
  suc6

 • Arjen625 @ 01/02/2006, 15:44

  Misschien dat je via vwpassat.nl iets verder kunt komen?

 • ejdb @ 21/02/2006, 14:47

  Wat blijkt nu, er zit toch behoorlijk wat verschil in de diversen motoren voor raammechanismen. De motor op de geplaatste plaat was van een sedan en ik heb een variant. bij de onderdelen handel nog twee motoren geprobeerd: nog een sedanmotor en deze werkte ook niet de volgende, van een variant werkte wel. OK dan, motor vervangen op de plaat en that was it. Het vervangen van de motor was erg makkelijk trouwens.

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Carpartsdirect.nl
 • smeets solutions
 • obdpartners
 • Hippored
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer