Volkswagen Passat 19tdi 74 kw avb motorcode: Programeren airbagmodule van VW passat 2001 Model 2003, 1C0 909

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVB

Beste,

Ik heb een tijd geleden een ongeval gehad met auto waardoor men airbags zijn gesprongen zijn (stuur, passagier en zijairbag van bestuurder). Ik heb al een set airbags
kunnen vinden in okkazie en heb deze ondertussen allemaal al gemonteerd.
Maar van horen zeggen moet ik wel de module airbag vervangen. En ben deze ook gaan zoeken en heb die nu ook gevonden alleen is nu het probleem voor de plaatsing.
Mijn vraag is eigenlijk of het enkel genoeg is om deze module in te pluggen en daarmee alles opgelost is? Of moet dit met software geprogrammeert worden. Is er een risico dat wanneer ik die okkazie module inplug de airbags weer gaan springen? Ook heb ik iets gehoord van sensoren, ik heb deze nog niet kunnen terugvinden in de auto, weet iemand die steken bij een passat? En hoe kan ik weten of die ook vervangen moeten worden?

red001

Geplaatst door red001 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja je moet idd ook het airbag regeapparaat vervangen en ook de crash senors deze zitten voor aan de carroserie.
En een airbag regelapparaat heeft een index code die je normaal moet invoeren maar nu weet ik niet precies hoe het zit met een gebruikt regelapparaat volgens mij moet je hem dan ook invoeren.

Groet Thijs

geronimo (0), 17 jaar geleden

Met airbags wordt veel gekloot in de tweedehands wereld. Het airbagregelapparaat heeft bij een aanrijding data opgeslagen wanneer airbags in werking zijn getreden. Negen van de tien regelapparaten wat ze tweedehands verkopen komen uit schade auto`s! Kans dat het regelapparaat al is geactiveert is geweest is groot, dit zie je niet aan de buitenkant! gevolg dat lampje airbag blijft branden.
Nieuwe airbag regelapparaten moeten worden gecodeerd op de auto als ook een tweedehandse, aangezien passat van 2006 is heeft deze een componentenbescherming. Chassisnummer wordt overgenomen. Indien een of meerdere airbags zijn gesprongen, dient het volgende altijd worden te vervangen;
- Airbagregelapparaat
- Alle geactiveerde airbageenheden
- Steunen voor bijrijdersairbagmodule bij geactiveerde bijrijdersairbag
- Terugstelring met sleepring bij geactiveerde bestuurdersairbag
- Alle veiligheidsgordels met geactiveerde gordelspanners
- Zo nodig (visuele controle) bovendien vervangen: alle beschadigde onderdelen
Airbags komen er niet uit bij inpluggen van een regelapparaat die reeds data bevat.
Crash sensoren bevinden zich o.a;
-sensor van voorairbag achter motorkapslot
-sensor van zijairbag links en rechts op portierplaat links en rechts
-sensor van zijairbag achter links en rechts op wielkuip links en rechts
Alle gekenmerkt met een spaciale gele stekker

geronimo (0), 17 jaar geleden

Nu zie ik pas dat passat van modeljaar 2003 is!! Dan zitten er maar twee crashsensoren enwel onder voorstoelen links en rechts. Rest blijft hetzelfde verhaal.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Airbagregelapparaat kan geflasht worden op deze manier kun je hem herbruiken.. 100% goed.

paul,

red001 (0), 17 jaar geleden

[quote=thijs11387]Ja je moet idd ook het airbag regeapparaat vervangen en ook de crash senors deze zitten voor aan de carroserie.
En een airbag regelapparaat heeft een index code die je normaal moet invoeren maar nu weet ik niet precies hoe het zit met een gebruikt regelapparaat volgens mij moet je hem dan ook invoeren.

Groet Thijs[/quote]
Bedankt voor je bijdrage. Ik zelf heb zo een inlees of codeer apparaat niet dus zal zowieso naar een garage moeten gaan. Of kan ik hierbij bij jullie langs?

Redouan

red001 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]Airbagregelapparaat kan geflasht worden op deze manier kun je hem herbruiken.. 100% goed.

paul,[/quote]
Geflasht? Wil je dan zeggen dat de oude herbruikt kan worden? Is deze ook betrouwbaar en bij wie kan ik terecht om zoiets te laten doen?
Alvast bedankt voor de reactie.

redouan,

red001 (0), 17 jaar geleden

[quote=geronimo]Nu zie ik pas dat passat van modeljaar 2003 is!! Dan zitten er maar twee crashsensoren enwel onder voorstoelen links en rechts. Rest blijft hetzelfde verhaal.[/quote]
Bedankt voor de reactie, deze sensoren dienen ze enkel vervangen te worden bij schade hieraan of evenzeer altijd vervangen?

Redouan,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.