Volkswagen golf 1 gti: g60 motorblok inbouw

Bouwjaar: 1983

hoi, kan iemand mij vertellen wat je allemaal moet aanpassen en verstevigen als je een g60 blok in golf 1 bouwt. ik las de auto zowiezo door. ervaren mensen toevallig hierzo? bedankt alvast!

Joet

Geplaatst door Joet (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is gevaarlijk, maar ja je wilt het zelf. Volgende punten hebben aandacht nodig:

Fusee's en draagarmen standaard te zwak, probeer ze te krijgen van een scirocco type 2 16V met 101 KW motor, code KR (8v heb je niets aan), die passen op type 1. Remmen en schijven ook van bovenstaande auto halen of helemaal speciaal aanschaffen. Standaard aandrijfassen kunnen niet tegen het vermogen, aandrijfassen van type 2 G60 passen niet op golf1, die van de scirocco 16V ook niet. Deze moeten ingekort worden. Verder lepel je de motor er zo in. Electronisch zal je de bijbehorende kabelboom onder de motorkap ook pas moeten maken voor de type1. Hierbij zijn schema's van de donor en de in te bouwen auto nodig. Kennis van de electronica is ook een pré, anders verzuip je hierin. Kabelschakeling van de G60 bak zal je ook pas moeten zien te maken.

Tot slot is het een aanrader de auto hoe vervelend ook om te laten keuren bij de RDW. Je hebt n.l. dusdanig veel wijzigingen gedaan (motorvermogen met 50% toegenomen en type motor anders) dat je verzekering in geval van een ongeluk voldoende argumenten heeft om alle schade op jouw persoonlijk te verhalen. Dit belangrijke onderdeel vergeten veel mensen maar je kunt er voor je leven lang aan failliet gaan.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.