Volvo V70: Kachelventilator Volvo V70 D5 2004 reageert niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

De ventilator van het interieur is niet meer te bedienen. Op de automatische stand draait hij 100%, waarna hij niet meer uit te schakelen is. Bij verwijderen van de zekering, contact aanzetten, ventilatorstand instellen, zekering terugplaatsen, blijft hij vervolgens draaien in deze stand.

De enige manier van bedienen nu is via de zekering.... kan niet de bedoeling zijn!
Overige functies van automatische AC werken naar behoren (luchtkleppen, AC pomp, temperatuur regeling, recirculatie etc.)

Heb het systeem nog niet uitgelezen bij gebrek aan apparatuur; is de ventilator zelf ook voorzien van CAN bus, of alleen het bedienpaneel in de middenconsole en wordt hij daardoor aangestuurd?

Alvast bedankt voor de tips.

BartR74

Geplaatst door BartR74 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

waarschijnlijk je kachelweerstand defect, deze zit op je ventilator geschroefd rechts onder het dashboard (passagierszijde)

BartR74 (0), 11 jaar geleden

Hoi Herman, zou dit ook de oorzaak kunnen zijn als hij af en toe wel gewoon te bedienen is? Gisteren middag deed hij ineens gewoon wat ik wilde, na ca. 15 minuten niet meer....
Zou een kapotte kachel weerstand niet betekenen dat de ventilator altijd 100% draait? Hij reageert gewoon niet meer op de verstelling, maar blijft draaien in de laatste stand waarop hij nog wel gereageerd had....

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Het kan natuurlijk ook in de aansturing liggen, anders laat de auto voor de zekerheid uitlezen en je software voor je CCM controleren/updaten. CCM is climate controle module.

hakoena (0), 5 jaar geleden

Hallo,
Heb nu hetzelfde probleem bij een Volvo V70 D5 uit 2004. Bovenstaand bericht is wel uit 2012 maar is nog bekend wat nu defect was, kachelweerstand of de CCM. ?? is dat te bepalen bij het uitlezen?
Kachelventilator deed het gisteren weer een dag goed maar vandaag bij het uitzetten bleef hij weer vrolijk doordraaien op de zelfde stand. Graag reactie als Bart of Herman dit nog weet of iemand anders?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.