Volvo V50: Koelventilator

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

De zomer staat weer voor de deur en weer gaan weer lekker met de sleurhut op pad. Vorig jaar problemen gehad met de motor temperatuur die liep in het rood bij buiten temperaturen van 35 graden en bergie op. Tijdens de rit airco uit en verwarming aan gehad, dat was natuurijk niet de ideale situatie maar het lostte wel het probleem op. Het advies van de garage was vorig jaar om een ventilator met grotere capaciteit te plaatsen. Dat geintje kost 500 euro. De rit naar het zuiden staat weer voor de deur en waarschijnlijk gaan we weer stukken rijden met kachel aan en airco uit. Ik twijfel nog steeds of ik het moet laten doen of niet, omdat ik niet de garantie heb dat het probleem na montage van een zwaardere fan weg is. Wat is wijsheid ? Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing voor ? De auto is wel getund naar 145 pk en 315 nm.

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Andere manier van rijden is de oplossing. Sneller terug schakelen en in noodgevallen airco uit. Is minder comfortabel. Een grotere koelfan installeren is voor mij geen optie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.