Volvo V50 2006: Vacuüm slangen overzicht, gasklephuis onklaar gemaakt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4204T, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo Forum leden,

ik heb sinds kort een Volvo V50 2.0D 136 pk uit 2006 gekocht.

Er zijn een paar problemen die ik verholpen wil hebben:

Ik heb een er een D4204T blok in liggen met een gasklephuis die totaal niet meer werkt de vacuüm slangen (2 x) zijn van het gasklephuis gehaald en met 2 (ik dacht m6 boutjes) boutjes dicht gemaakt met een tyrip er om heen. In het gasklephuis is de rechter klep die bij stilstaande motor dicht staat helemaal verwijderd en de andere klep staat in rust gewoon open maar omdat er geen vacuüm op staat blijft deze altijd open staan dus totale lucht doorlating, nu is dit geen probleem motor draait redelijk tot goed. Nu heb ik een ander gasklep huis gehaald en deze gemonteerd (althans was de bedoeling) had de oude gasklephuis verwijderd, zie ik tot mijn verbazing daarachter allemaal kleine vacuüm slangetjes doorverbonden met elkaar door middel van tyrips . Op het motorblok zit een zwart kastje waar 2 pijpjes uitkomen waar waarschijnlijk de vacuüm slangetjes opgezeten hebben, maar ik weet niet welke slang op wel pijpje moet. Nu mijn vraag wie heeft er voor mij een tekening of uitleg of foto's. waar op staat waar deze slangetjes opgezeten hebben, zover ik weet komen en er 2 van de versnellingsbak zijde (niet uit de versnellingsbak) en 2 van de distributie zijde af en natuurlijk de 2 slangen voor het gasklephuis daar wil ik graag ook weten waar deze vandaan komen en op welke klep deze aangesloten moet worden.
Ik hoor graag van 1 van jullie van hoe of wat.

Al vast bedankt,

Jorang

jorang

Geplaatst door jorang (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Misschien een opmerking die niet van toepassing is , maar heb je geen garantie op de auto ? zo ja , diegene waar je hem van gekocht hebt , dit laten oplossen , er zal meer aan de hand zijn met deze situatie.

jorang (0), 7 jaar geleden

Helaas gekocht zonder garantie, niet dat dat erg is, kijk kan het ook zo laten maar wil dit (wat het enige is wat mis was oke op een accu na dan die is door de garage vergoed) gewoon weer in de originele situatie terug brengen vandaar mijn oproep.

Jorang

jorang (0), 6 jaar geleden

Dit is opgelost door een nieuw gasklephuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.