Volvo V50: Start stop systeem werkt niet meer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Al een aantal maanden werkt het start stop (E-drive) systeem van mijn auto niet meer. Zekering (10A) is intact. Accu 12,33 volt gemeten bij stilstand. Bij draaiende motor geeft de accu een spanning van 14,67 volt. Vandaag weer getest bij warme motor en alle stroomverbruikers uit. Helaas motor stopt niet. Enig idee in welke hoek ik het zou moeten zoeken. Ik krijg geen fout meldingen op mijn display.

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Het start stop systeem werkt alleen als er aan een paar voorwaarde wordt voldaan , dat is oa de laadspanning en toestand van de accu , als deze 7 jaar oud is kan de weerstand in de accu te hoog zijn , laadspanning op 14,7 kan iets zeggen over de accu , dat deze niet vol is , de laadstroom zakt als de accu echt vol is en daarmee ook de laadspanning iets.
Motortemperatuur , buitentemperatuur , is er net gestart enz.
Kijk je boekje er eens op na.

Leo21 (0), 7 jaar geleden

@Kaleido, Uiteraard heb ik het boekje doorgenomen en tot in den treure de afgelopen weken het start stop systeem getest. Ik heb meer gehoord dat het de accu zou kunnen zijn, maar hoe test je zo iets. Om nu een nieuwe accu aan te schaffen voor 125 euro en tot de conclusie komen dat het nog niet werkt, dat zou jammer zijn. Met starten merk ik er niets van. De auto start als een tierelier.

harry4203 (315) PRO, 7 jaar geleden

een accu die stilstaand 12.33v geeft is iig half leeg. zou idd eerst de accu eens (GOED) laten testen. ( doe die 125 euro trouwens maar keer 2 voor een accu voor deze auto met start/stop.)

Leo21 (0), 7 jaar geleden

@Harry4203 250 euro voor een accu voor deze auto is een beetje overdreven. Volgens de specificatie moet hier een 80 Ah accu in. Er wordt niet gesproken over een speciale accu omdat het en start stop systeem betreft. Een Bosch accu kost 117 euro.

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Mijn advies , laat de accu eens testen , want ik lees niet dat hij recent vervangen is.
Het zou trouwens best wel kunnen dat hier wel degelijk een speciale accu in zit .

Leo21 (0), 7 jaar geleden

@Kaleido, Ben benieuwd hoe speciaal zo'n accu dan moet zijn. In het instructie boekje en op de accu zelf staat niets aparts.

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Om de discussie over wel of niet speciaal te laten voor wat hij is , informeer eens bij de dealer , of een gewone huis/tuin accu geschikt is voor je auto.
Maar op 1 vraag is eigenlijk nog geen antwoord gekomen , hoe oud is de accu ?

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Ik vermoed dat de accu 6,5 jaar oud is. Er staat namelijk Volvo pop de accu.

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Dan is in mijn beleving de accu eerste verdachte.

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Je zou zo maar gelijk kunnen hebben. Ik wacht met het vervangen van de accu totdat de auto slecht gaat starten. Vooralsnog is daar geen sprake van.

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Probleem wordt waarschijnlijk opgelost als accu wordt vervangen voorals nog niet omdat auto goed start.

CoopRab (0), 7 jaar geleden

Nog een nabrander ...
De auto's met start/stop systeem hebben twee accu's, één voor het normale starten en één voor de start/stop start.
Als je wacht met het vervangen van de accu totdat de auto slecht start, dan wacht je tot de verkeerde accu versleten is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.