Volvo 850 1996: Volvo slaat niet aan bij vochtig weer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B5252S, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 106

Goedendag heren en dames,

Ik rij al jaren Volvo, eerste een 850 2.3 T5 en nu heb ik al 1,5 jaar een Volvo 850 2.5 10V Automaat. Echter nu het weer wat vochtiger wordt heb ik last van startproblemen.

De auto wordt niet dagelijks gebruikt en alleen in het weekend i.v.m. een auto van de zaak. Als het vochtig is, wil de auto niet of nauwelijks aanslaan. Ik moet 's ochtends wel 30 seconden doorstarten voor de auto uiteindelijk aan wil slaan. Het lijkt alsof de auto cilinder voor cilinder op moet starten.

Ik dacht eerst aan een ontstekingsprobleem, maar bougies al vervangen, verdelerkap al vervangen en het helpt niet.

Het probleem doet zich alleen voor als het vochtig is. Als het heel koud is slaat de motor direct aan en als de motor warm is ook.

Gister sloeg de motor ook pas na een halve minuut doorstarten aan en hield de motor ook opeens in als er vermogen gevraagd wordt. Alsof de motor geen benzine kreeg. Als je gas in trapt dat hij bijna uitvalt en als je gas loslaat, pakt hij weer op. Dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt. Dus vandaar dat ik toch maar eens wat ervaringsdeskundigen wil vragen.

Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Of enig idee welke richting ik moet zoeken?

Ik hoor het graag,

Rutger

RTGR_

Geplaatst door RTGR_ (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

Sproei wat vocht op de ontstekingsdelen . In het donker moet je dan toch vonken zien vooral de kop van de bobine is verdacht.

30 sec. doorstarten dat vindt die startmotor maar niets. Daar is hij ook niet op gemaakt !

Succes.

RTGR_ (0), 7 jaar geleden

Ik zal het eens proberen vanavond.

Bedankt voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.