Volvo V40: Startproblemen na enkele dagen stilstaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4164S2, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo, ik heb ongeveer een maand geleden en Volvo v40 1.6 uit 2004 gekocht. Nadat hij de eerste keer na een paar dagen stilstand niet wilde starten(waarbij eerst de startmotor ook niet heel enthousiast rondging), uit voorzorg een nieuwe accu geplaatst en de bougies vervangen (originele Volvo-bougies geplaatst).
Nu start hij als hij twee of drie dagen heeft stilgestaan nog steeds pas na 2/3 x flink doorstarten (door de nieuwe accu gaat de startmotor wel weer als de brandweer). Binnen de eerste minuut valt ie (bij bijvoorbeeld het achteruit uit de parkeerplaats rijden en weer de weg op draaien) als je niet redelijk gas geeft, zomaar weer uit.
Als de auto 150 meter verder bij de verkeerslichten staat, draait ie stationair verder prima en valt ie niet meer uit.
Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

robert1982

Geplaatst door robert1982 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1590) PRO, 6 jaar geleden

Zou eens beginnen met hem uit te laten lezen met de juiste apparatuur , liefst dealer , en dan speciale aandacht voor de diverse sensoren en de brandstofdruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.