Volvo 940: 4 zwarte droge bougies

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2316, Vermogen (kw): 114

auto heeft jaren stilgestaan , wel regelmatig laten draaien om alles los te houden, distribitie riemen met succes , en goed vervangen alle punten precies op stand , gehouden , eerst start hij niet , na controle zekeringen en contacten schoonmaken van bobine bougiekabels aansluitingen , start hij wel , maar alle 4 de bougies zijn droog en zwart veel vocht uit de uitlaat ,
WAT KAN IK VERDER DOEN .
ik wil uit voorzorgsmaatregel niet aan de ontsteking gaan rommelen , omdat deze niet verandert is ,
enkele punten waar ik aan denk :
langer warm laten lopen , om vuiligheid te verbranden.
nieuwe bougies die warmer worden en beter vebranden
verder brainstorm ik , en zie uw antwoorden tegenmoet .

arno 940 244

Geplaatst door arno 940 244 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Nieuwe benzine erin..(oude aftappen) nieuwe motorolie (5W30) + filter, Nieuwe bougies (Bosch WR6DC 0,7mm) of gelijkwaardig merk.
Eventueel nieuwe bougiekabels.
Denk ook aan nieuwe remvloeistof, na jaren stilstand zal er ongetwijfeld veel vocht in zitten.

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Helemaal eens met Hans, maar het zou door die oude brandstof ook heel goed kunnen dat de benzine pomp vast is gaan zitten. Naar mijn weten zit die middenonder de auto en kun je er goed bij. Als je een beetje remmenreiniger in de carburateur spuit kun je ook testen of het aan de benzinetoevoer ligt.

Maar als je hem voordat je de distributie had vervangen kortgeleden nog hebt laten draien zou ik daar eerst de aandacht nog eens op vestigen. Is het langer geleden dat hij voor het laatst heeft gelopen beginnen met de brandstof.

arno 940 244 (0), 6 jaar geleden

eerst dankjewel voor de adviezen , nou ik denk een jaar geleden of zo dat ie voor het laatst gelopen heeft , neem hem over van pa 83 jr , en tja , weet het ook niet meer zo oud automonteur garage houder maargoed ik heb er al nieuwe shell v power ingegooit , vandaag uit mijn oude 244 gle de bougies en bougie kabels gehaald zijn z.g.a.n ga die maandag eens proberen of er verandering is , benzine pomp hoor ik draaien bij starten , maar dankjewel , goed aandachtspunt , voor dubbel check . dus maandag ga ik weer eens iets doen met jullie adviezen , hartelijk dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.