Volvo S60: Startprobleem, Brandstofrail

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 93

Probleem:

Soms start de motor niet . Starter draait, brandstofpomp werkt, maar motor slaagt niet aan. Warm of koud maakt niet uit. Als het start, kan het bij een volgende opstartbeurt na 1 uur al niet meer lukken. Staat het 1 week stil, dan kan het evengoed bij het eerste keer zonder problemen opstarten. Voor hetzelfde mag je 15 keer proberen zonder resultaat. De andere keer kan het al na 1 uur moeilijk doen.

Geen brandstofrelais problemen of contactsleepring. Bij volvo werkte het toevallig aantal dagen wel en was een interventie moeilijk. Drukken tijdens draaiende motor waren blijkbaar ook goed.

Wanneer motor draait, rij ik zonder problemen. Geen vermogenverlies of dergelijke.

Op het beide uiteinden van het brandstofrail, zie ik telkens een onderdeel met een kabel eraan. Het rechtse meet waarschijnlijk het brandstofdruk. Kan dit af en toe een verkeerde waarde aangeven tijdens opstarten ? Wordt hier alleen tijdens het opstarten drukken gemeten ? Doet dit sensor ook taak als terugslagklep ? Misschien een interne lek zodat het druk wegvalt ???

Langs het linkse kant zie ik ook een onderdeel met kabel, maar weet niet wat het is.

Wie kan me hierbij helpen ?

tufeyl

Geplaatst door tufeyl (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tufeyl (0), 5 jaar geleden

Afbeeldingen erbij geplaatst hopelijk.

laurens allround (0) PRO, 5 jaar geleden

Hey hallo

Wat je op de foto zet zijn de variabel kleppen van je inlaat spruitstuk,!

Foutcodes uitgelezen?
Ergens valse lucht ?
Brandstof filter afdichting niet beschadig? Zit bij de tank het brandstof filter!

Kan echt meerdere dingen zijn!

tufeyl (0), 5 jaar geleden

Bij mijn weten noemt dit een brandstofrail, waar op de beiden uiteinden in het rood een circel getekend is.

Geen foutcodes aanwezig, geen brandstoflek gevonden, geen luchtlek aanwezig. BrandstofFilter is vervangen.

Een poos geleden startte het niet meer, (circa 15x geprobeerd om te startten verspreid over 2 weken). Takeldienst opgebeld om te slepen naar garage, maar de depanneur heeft de auto in gang gekregen door in het luchtfilter het welbekende startpiloot te spuiten. Auto startte natuurlijk onmiddelijk en reed verder zonder problemen.

kaleido 1 (1595) PRO, 5 jaar geleden

Dan lijkt het er op dat hij geen brandstof krijgt , te laag starttoerental of geen goed signaal van je bdp sensor , ik zou de krukassensor en de nokkenassensor eens controleren.

tufeyl (0), 5 jaar geleden

Pomp is al vervangen. 2000 km zonder problemen gereden. Laatst weeral startproblemen en krukassensor vervangen. Deze was blijkbaar met kit vast gelijmd ... ik denk dat ze tijdens het vervangen van het distr riem deze hebben beschadigd en een goedkope oplossing ervoor gevonden.

Nu wat rondrijden en kijken of het ene met de andere te maken heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.