Volvo V50: Plastic stukjes in carter, van wat zou dit zijn?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6D, Motorinhoud (cc): 1560

Ik heb net een V50 1.6D tweedehands gekocht. Omdat ik gelezen had over turbo problemen door een banjobout met zeef, en mogelijke verstopping in de filter aan de aanvoerbuis van de oliepomp in het carter besloot ik dit toch te controleren.

De filter zag er perfect schoon uit, maar in het carter vond ik wel stukjes plastic en een stukje rubber. Een foto van de stukjes staat in bijlage. Iemand een idee van waar deze stukjes zouden kunnen komen? Zit er ergens een onderdeel in het motorblok dat bestaat uit wit/geel plastic?

Bartjeee21

Geplaatst door Bartjeee21 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JdeP (5), 5 jaar geleden

Lijkt wel op plastic van de kettingspanner?

Zie: https://www.google.be/search?biw=1600&bi...

Succes

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Bijna zeker , kettinggeleider/spanner , is er recent een probleem daarmee geweest , onderhoudsgeschiedenis misschien bekend , kan oud zeer zijn wat niet goed schoon gemaakt is , maar als de boel nog nooit los geweest is , zou ik dat zeker controleren.

Bartjeee21 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de info! Het zou inderdaad heel goed van de kettingspanner kunnen zijn.

In 2015 hebben ze de distributieriem vervangen, maar ik vermoed dat ze de ketting en kettingspanner niet mee vervangen zullen hebben toen.

De auto is altijd bij een officiële Volvo-dealer onderhouden. Maandag ga ik hen bellen met de vraag of ze iets kunnen terugvinden in de onderhoudshistoriek ivm de kettingspanner, misschien is deze in het verleden vervangen na problemen. Als de dealer niets terug kan vinden breng ik de auto naar mijn garage om de kettingspanner te laten controleren.

Bartjeee21 (0), 5 jaar geleden

Uiteindelijk bij de garage laten controleren, maar de kettingspanner was goed. Vermoedelijk is die in het verleden vervangen en waren het stukjes van de voorgaande kettingspanner.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.