Volvo V40 2000: Probleem verlichting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

Het volgende probleem doet zich voor: Als ik de auto start gaan mijn lichten aan, echter is het bij mij heel vaak zo dat eerst de rechterkoplamp aan gaat en enkele tellen later volgt de linker. Soms gebeurt het echter ook dat de linkerkoplamp (voor langere tijd) uit blijft om vervolgens later meestal weer aan te gaan. Het gebeurt dus regelmatig dat ik met 1 koplamp rond rij. Ik heb de lampen onderling uitgewisseld maar dat maakt geen verschil, ook maakt het geen verschil als ik de lichtschakelaar gebruik (Staat bij mij altijd op "on")
Ik heb nog eens heel goed geluisterd maar hoor het als de tweede lamp aan gaat (heel zacht tikje) Gaat dit circuit via een relay, en zo ja: waar zit die dan?

marcovski

Geplaatst door marcovski (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Marcovski,

Zakt je startspanning niet teveel weg met als gevolg lampen uit en bij voldoende spanning springen ze weer aan.

marcovski (0), 5 jaar geleden

Ja dat gebeurt zowieso. Als ik de sleutel omdraai vanuit "off" stand gaan eerst de lampen even aan om even te doven als de auto start. Vervolgens gaan ze dus weer aan maar meestal niet tegelijk en soms dus links helemaal niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.