Volvo V50: Slecht lopen foutmelding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5254T, Motorinhoud (cc): 2600, Vermogen (kw): 162

Wat zijn "miseries" bij de uitgelezen foutcodes? Bedoel je soms "Misfires"?

Als de motor op bijna alle cylinders misfires heeft dan is de iets lagere compressie bij cylinder 2 niet de hoofdoorzaak.

Het lekje in de uitlaat KAN er mee te maken hebben. Deze motoren hebben een breedbandsensor als voorste lambdasonde.
Dan wordt ook geregeld op het signaal van de achterste lambdasonde en die kan wel eens te veel zuurstof zien.
Dan wordt het mengsel rijker gemaakt - misschien te rijk.

Lek moet toch gerepareerd worden, anders kom je niet door de eerstvolgende APK. Dus ik zou daar mee beginnen.

Waver1971

Geplaatst door Waver1971 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Waver1971 (0), 5 jaar geleden

Allereerst. De v50 is een beest :D . Wat een acceleratie en rijplezier. De garagehouder zei na een proefrit dat hij waarschijnlijk gechiptuned is maar dat kan ik niet terugvinden in de autohistorie. De auto is erg goed onderhouden. Er is nooit op onderhoud bespaard. Recent is de remmerij en de schokdempers compleet vervangen en er is een nieuwe turbo op gekomen.

Maar hij loopt niet helemaal lekker.

Bij lage toeren op deellast wil hij wel eens bonken/stotteren en dan komt soms de melding ‘ verminderd motorvermogen’ er in. Die gaat meestal na even doortrekken in toeren er weer uit. Bij uitlezen gaf hij miseries op bijna alle cilinders te zien. Geen andere foutcodes. Compressietechniek gedaan en cilinder twee heeft iets compressie verlies. Volgende oliewissel laat ik een motorflush doen.

Paar week geleden liep hij op vier poten. De originele bobines zaken er nog op en 1 was overleden. Ik wist niet hoe oude de bougies waren dus vijf nieuwe bobines en vijf nieuwe iridium bougies laten plaatsen. Probleem leek opgelost maar komt ineens weer terug. Zijn dit bekende v50 T5 kwalen?

De garagehouder zei ook dat het flexibele deel van de uitlaat lek is. Zou dat er mee te maken kunnen hebben?

Wil wil er met me meedenken. Ben intussen al 600 euro verder en nog weinig opgeschoten.

Ed2457 (0), 5 jaar geleden

iets verlaagde compressie geeft te denken. Verliest de auto af en toe koelwater? Bij deze motoren wil wel eens een cilinderbus scheuren. Zeker als de auto gechipt is gaat het wel eens fout. Zou daar zsm op testen (druktest op koelsysteem) of evt camera inspectie. Als er lekkage is naar de zuiger zal die zuiger erg schoon zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.