Volvo V70: D5 soms in noodloop

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Dag,

Ik heb een probleem met mijn v70 D5 uit 2002. Ik krijg de melding 'motorservice vereist vrijwel direct bij starten. Je merkt dat het volle vermogen niet beschikbaar is vanaf lage toeren. De motor bouwt langzamer dan normaal toeren op en houdt op bij 2500 toeren, verder gaat het niet. Dit maakt max. 120 op de snelweg in 5 (handbak). Noodloop dus.

Soms merk je dat het er bij het motorgeluid van een optrekkende motor een schel, markant geluid vanaf de motor komt bij volledig intrappen gaspedaal (tot uiteindelijk de 2500 toeren is bereikt). Het geluid verdwijnt weer bij loslaten gaspedaal, dit kan ook niet goed zijn..

Ik denk dat bovenstaande ongeveer 70% van de tijd speelt, de overige 30% van de tijd in de auto toert hij normaal, tot normale, hoge toeren bij volledig gas. Het is dan net alsof er niets aan de hand is, alles 163 pk lijken volledig paraat. Totdat, ineens de toeren wegvallen en het vermogen wel lijkt gehalveerd.

Ik heb de auto al enkele jaren. Er staat nu ruim 375000 op de teller, ik laat netjes alle beurten uitvoeren bij een merkgarage die ik vertrouw en bezuinig niet op onderhoud. Ik ga binnenkort met de bedrijfsleider van die garage de turbo nader onderzoeken om te zien of we iets kunnen vinden. We hebben een tijd terug de motorstoring uitgelezen en gewist, en kwamen geen duidelijke zaken naar voren. Ik weet helaas even niet de exacte details meer van de lezing. Ik hoor graag of jullie nog advies hebben om na te laten kijken.
Kan het wellicht de motorsteun/rubber zijn,intercooler of sensoren. Ik begrijp dat zonder exacte foutcodes het gissen kan zijn maar misschien dat iemand iets weet vooral dat geluid lijkt me niet best.

Bedankt alvast,
AV

avd12

Geplaatst door avd12 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger als je gewoon de foutcodes nog een keer laat uitlezen.
Op dit moment is echt alles mogelijk, met de foutcode(s) heb je in ieder geval een zoekrichting.
Uiteindelijk zal dit goedkoper, sneller en gemakkelijker zijn dan allerlei zaken te (laten) controleren en mogelijk onnodig vervangen.

Vermeld dan de exacte fouttekst en het nummer van de code(s).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.