Volvo S40: Contact valt weg tijdens rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4184S, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Ik heb een probleem met mijn Volvo. Op dit moment ben ik op vakantie in Italië, voorafgaand heb ik de auto een grote beurt gegeven en alles laten controleren. Nu heb ik toch problemen met de auto. Tijdens het rijden gaat te pas en te onpas het contact even weg.
Bijvoorbeeld ik rijd op de snelweg met een constante snelheid van 100 km/h en ineens valt het contact kort weg, de radio hapert even en soms alle en soms een paar alarmsignalen (die ook oplichten bij het starten van een auto) gaan even aan en dan weer uit. De wegenwacht kon het probleem niet vinden en zei dat het moeilijk uit te lezen was omdat de auto zich meteen herpakt. Nu wil ik morgenochtend meteen naar een lokale garage gaan om de veiligheid te waarborgen tijdens het rijden hier, maar ik zou het erg op prijs stellen als mensen hier mij kunnen helpen met de te zoeken plekken of misschien zelfs direct weten wat het is voordat de Italiaanse garage moeilijk doet of uren gaat zoeken op mijn koste .

Harrypatat

Geplaatst door Harrypatat (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Harrypatat (0), 4 jaar geleden

[yt]https://youtu.be/-Nmg_nWPLks[/yt]
Hier heb ik een filmpje waarbij ongeveer dit principe gebeurd als ik gas geef en dan weer op de rem duw (en deze inhoud) dan valt de auto in dit geval bijna weg. Dit is hoe te pas en te onpas het gebeurd want dit is niet iedere keer. Dat het handremlampje brand klopt want daar heb ik m op staan, dus dat is niet wat ik bedoel met het lampje dat niet uit gaat!

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

controleer de massa kabel bij de accu. deze zal waarschijnlijk heel warm zijn. Waar de kabel aan de klem gefelst is.

scusi Design (0), 4 jaar geleden

Hoi Harry,

Bij was het uiteindelijk de lambadasonde van de ontsteking, daarmee was het opgelost.
bij mijn 940 !

Harrypatat (0), 4 jaar geleden

@highway
Gaat ie ook warm zijn als ie een tijd heeft uitgestaan? Hoelang moet ik ermee rijden zodat ik dit kan voelen dat ie warm is?

@scusi
Had je precies dezelfde symptomen? Ik ben niet zo technisch aangelegd maar heb even gekeken op internet wat het is, maar die lambadsonde zit in de uitlaat verwerkt toch? Ik zie niet direct het verband met storingen en meer verbanden met een eventuele katalysator?

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Gewoon een keer voelen kan goed zijn dat hij het al doet na het starten anders belaste. Starten en alles wat je kunt aan zetten dus achterruitverwarming, kachelverlichting wat kan en je zult merken dat de plus of min pool warm word of zelfs heet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.