Volvo S80: blikkerig geluid koude start

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2.5T

Wie weet wat dit probleem kan zijn:

Bij koude start is er een blikkerig geluid dat na een tijdje verdwijnt.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=GTWAsIxj...[/yt]

Als de motor kort daarna opnieuw gestart wordt is dat geluid er niet. Ook niet als er toeren gemaakt wordt.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=tfzAZR6L...[/yt]

volvo_owner

Geplaatst door volvo_owner (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ed2457 (0), 4 jaar geleden

Kan vanalles zijn, dynamolager, , dynamo koppeling, nokkenas versteller, waterpomp, stuurpomp. Je zult echt dingen moeten uitsluiten. Demonteer de multiriem en start de auto, dan heb je al een aantal zaken uitgesloten.

Highway (65) PRO, 4 jaar geleden

Is de uitlaat dicht? lijkt op een lekje bij uitlaatspruitstuk of scheurtje in katalysator dat dicht gaat als de boel warm is.

volvo_owner (0), 4 jaar geleden

Een bout van het uitlaatspruitstuk bleek los te zijn getrild, waardoor er bij een koude motor gas ontsnapte. Zodra de motor een beetje opgewarmd was (dus al na 20 seconden) was e.e.a. al zodanig uitgezet dat de opening blijkbaar werd dicht werd gedrukt.

Aanvankelijk dacht de monteur aan een van de nokkenasverstellers (ik kan met het niet precies herinneren, er zijn er in ieder geval twee van). Dat zou een reparatie van 1200 euro worden omdat ze 300 euro per stuk zijn en er veel arbeid in zou zitten en dus zou het beter zijn ze direct beiden te vervangen. Na het verwijderen van het hitteschild bleek dus dat een bout van het uitlaatspruitstuk los zat. Uiteindelijk kwam dit neer op een reparatie van 200 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.