Volvo v70 1997: navigatie hu-1205 • robbie10004 @ 30/11/2006, 15:23

  Volvo v70
  bouwjaar: 1997
  brandstof: benzine/lpi
  motorcode: 2.5ltr 20v

  Hey

  Ik heb een hu 1205 navigatie gekocht en deze ingebouwd in mijn volvo de radio werkt prima.
  Alleen nou moet ik het pulssignaal van de teller hebben voor de navigatie,(de geel/rode?)en waar deze op de hu moet worden aangesloten.
  Tevens bevinden zich 2 din aansluitingen achterop,waarvoor zijn deze?
  Ook heb ik een kleinere din stekker bij de radio aansluitingen in het dashbord die verwerkt zit in de draadboom,waar is deze voor of is het iets van de vorige eigenaar,kan hem niet volgen waar het heen loopt.
  Nog mooier is als iemand voor mij een aansluitschema heeft van de hu 1205,ben achter een verloopstekker aangeweest maar deze is niet meer leverbaar bij de dealer ,en alleen per duizend bij een leverancier(leuk hoor).
  Heb zelf een verloop gemaakt.
  De navigatie werkt ook,alleen geeft deze naar invoering een pijl met "D" aan en veranderd niet wanneer je rijd.
  Heeft dat te maken met de puls? denk namelijk zelf dat de navigatie niet ziet dat je rijd!


  dus help mij pleace met een aansluitschema!!

  Bvd Robert


 • volvoxc90 @ 30/11/2006, 19:41

  De kleine DIN aansluiting is voor een cd wisselaar de kabel lag er al in af fabriek en die zit linksachter bij het achterlicht daar kun je de wisselaar plaatsen.

  De Hu-1205 heeft inderdaad een puls nodig en ik denk dat hij in de radiostekker zit als je een voltmeter hebt kun je het meten. Jammer dat de dealer niet mee gewerkt heeft want ik weet bijna zeker dat er een dealer is geweest die er nog wel 1 of meer had liggen.

 • Wauter @ 01/12/2006, 21:41

  Op www.volvo850forum.nl vindt je wel een antwoord

 • robbie10004 @ 02/12/2006, 19:50

  Dank voor jullie informatie heren,maar weet de pulsdraad in de kabelboom wel maar niet welk pennetje op de aansluitingen van de HU is,weet iemand dat misschien?
  Wil ook wel een vergoeding geven voor het aansluitschema!

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • ruilinjector
 • obdpartners
 • Hippored
 • smeets solutions
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer