Volvo 0 2003: Automaat problemen xc90 • schaatstrainer @ 12/02/2008, 19:45

  Volvo 0
  bouwjaar: 2003
  brandstof: diesel
  motorcode: d5

  Ik rijd een xc90 d5 met 160.000 km op de teller. (zelf 50.000km gereden) Na 5 tot 10 minuten rijden op de snelweg in de 5 (110km/hr), voel ik een heel klein tikje en is de D op het dashboard vervangen door een streepje (-). De melding versnellingsbak service verschijnt. Als ik dan vervolgens af moet remmen slaat de bak vast in de derde versnelling. Ik moet de auto uitzetten en weer aan (reset) en de auto schakelt weer. De melding blijft. Ik heb de software drie keer laten resetten zonder resultaat. Als ik met de hand schakel heb ik te maken met hetzelfde euvel. Maar laat ik de auto met de zelfde snelheid in de vierde versnelling rijden zijn er geen problemen.
  Dealer zegt dat de bak waarschijnelijk vervangen dient te worden (slijtage), vind ik te kort door de bocht.
  De software gaf aan dat er een probleem is met de mangneetventiel druk... koppel omvormer.. of zoiets.
  Als de software gereset is schakelt de auto goed. De olie (3L) van de bak (donker van kleur na 160.000km) is vervangen. Wie kan mij advies geven?


 • bormie @ 12/02/2008, 20:49

  bak spoelen,,12l olie,,
  total update can
  reset olie en ecm

 • Michael1976 @ 28/09/2009, 00:09

  Ik heb met mijn XC70 2003 een soortgelijk probleem gehad. De vorige eigenaar heeft de computer laten uitlezen nadat hij tot 2 maal toe de versnellingsbakolie heeft laten spoelen / vernieuwen. Helaas heeft het spoelen niet geholpen. Bij het uitlezen was de melding regelklep storing en koppelomvormer komt niet op druk.

  Ik kon 10 minuten rijden. totdat de bak warm was daarna deed hij niks meer. (de koppelomvormer kreeg geen olie)

  Ik heb de bak laten reviseren. nu rijdt hij weer als een zonnetje.

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Carpartsdirect.nl
 • smeets solutions
 • obdpartners
 • Hippored
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer