Alfa Romeo Spider: alfa spider 2.0 t-spark

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 benzine

motor draait goed, opeens valt hij stil, dabn moeten we de sleutel omdraaien en terug starten, dan rijdt deze weer goe dvoor een tijdje, dan opeels terug hetzelfde. soms draait hij slecht op stationair toerentel( op en neer gaan van de toeren) , als de retour van de benzine dan wordt afgenepen draait hij terug goed. benzine pomp, benzine filter, drukregelaar op rail vevangen, gasklephuis, luchtmassameter, verstuivers , allemaal vervangen.

Zou het eventueel kunnen dat de nokkenas sensor, en/of krukassensor uitvalt?

mvankuyk

Geplaatst door mvankuyk (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kevin6265 (0), 12 jaar geleden

die benzine afnijpen kan toch nooit een link leggen met nokkenas of krukassensor....co al eens gemeten,als je de retour moet dichtklemmen om goed te blijven draaien moet hij te arm mengsel hebben,niet??lambda sonde al eens nagezien???

grts

erka (0) PRO, 12 jaar geleden

ergens een vacuum lek ?
verder stou ik de stappenmotor ( op het gasklephuis ) eens schoonmaken.

mvankuyk (0) PRO, 12 jaar geleden

ik heb reeds een nieuwe lambda sonde gestoken, en een nieuwe stappen motor, maar probleem blijft hetzelfde, daarom dacht ik aan deze sensoren., ik zal er mij volgende week nog eens tegenaan zetten.

Alfa-loco (0), 12 jaar geleden

bdp-sensor kan je wellicht de oplossing bieden.
Als je blok tijdens rijden warm wordt dan slaat het af. Als je even wacht koelt het sensor af en slaat ie wel aan.

Ik hoop dat je hiermee gaat oplossen

mvankuyk (0) PRO, 12 jaar geleden

bdp sensor vervangen en nokkenas sensor vervangen, nog geen oplossing, beb tevens de computter ge herprogrameerd, maar steeds hetzelfde. Ik denk dat de enige oplossing hier een vuurtje gaat zijn.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de EGR klep af en toe niet goed sluit. wordt de zaak ook verstoord.

Ed yp (0), 12 jaar geleden

Voor het stationair zou ik de nokkenasversteller vervangen, voor het stilvallen tijdens rijden zou ik de bobines controleren, eventueel uitwisselen met andere om het zeker te weten, en uit te sluiten, of als oplossing.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Stopt de benzinepomp er af en toe mee?? (slechte zekering of relais ervan) controleer ook of de stekkers op pen 87 van de benzinepomp relais. 1 is voor de verwarming van de lambda sonde en de ander voor de pomp. Hiervan krijg je geen foutmelding als je de ecu uitleest.

gigi 916 (0) PRO, 12 jaar geleden

heb dit ook gehad met men spider .

controleer de carterventilatie . eentje daar van zit een klepje tussen maak deze schoon .

bij mij viel de motor stil als ik stopte en afdraaide . motor toerental stationair heel schommelend maar gewoon rijden geen vuiltje aan de lucht .

wat bij mij de oplossing was goed doorrijden tot het max van de snelheid en dan had ik een slag en hopla opgelost .
later vernam ik van iemand dat er een klep in de carterventilatie zit .

mvankuyk (0) PRO, 10 jaar geleden

wagen verkocht zonder probleem opgelost te hebben

ed13 (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je al de bdp sensor vervangen
[quote=mvankuyk]motor draait goed, opeens valt hij stil, dabn moeten we de sleutel omdraaien en terug starten, dan rijdt deze weer goe dvoor een tijdje, dan opeels terug hetzelfde. soms draait hij slecht op stationair toerentel( op en neer gaan van de toeren) , als de retour van de benzine dan wordt afgenepen draait hij terug goed. benzine pomp, benzine filter, drukregelaar op rail vevangen, gasklephuis, luchtmassameter, verstuivers , allemaal vervangen.

Zou het eventueel kunnen dat de nokkenas sensor, en/of krukassensor uitvalt?[/quote]

ed13 (0) PRO, 9 jaar geleden

HEb je al de bdp sensor vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.