Alfa Romeo 147: Airco koelt niet, koelvin slaat niet aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 t.spark

Met een Alfa 147 het volgende probleem.

De airco koelt niet. Systeem is opnieuw afgevuld (550 gr.). aircopomp draait.
De lage druk daalt niet.
De koelvin slaat niet direct aan.
Als de auto op temperatuur is slaat de vin wel aan, maar koelt nog steeds niet.
Is de aircopomp overleden of kan er eerst nog iets anders uitgetest worden?

Lisher

Geplaatst door Lisher (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Lisher (0) PRO, 10 jaar geleden

Veel reacties gehad :-(
Maar probleem is opgelost. Of het toeval is of e.e.a. met elkaar te maken heeft weet ik niet. Staat ook een storing in. Bleek de bobine op cilinder 1 te zijn. Deze vervangen en motor liep weer als een zonnetje. Vreemd genoeg deed vanaf dat moment de airco het ook weer.

Lisher (0) PRO, 10 jaar geleden

zie hierboven.

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Blijkbaar weinig Alfa kenners of het probleem is/was niet bekend Herman. Feit is dat als een motor niet lekker rondloopt er systemen uit voorzorg uitgeschakeld kunnen worden. Zo is het ook bij heel erg warm weer en een steile berghelling dat de airco soms wordt uitgeschakeld. Komen de mensen terug van vakantie en werkt de airco weer probleemloos. Ook wordt de cruisecontrol bij sommige merken uitgeschakeld bij een motorstoring, dus ik denk zelf dat je oplossing en het bobine probleem geen toeval is....

sanscorp1 (0) PRO, 9 jaar geleden

Airco wordt niet uitgeschakeld bij een motormanagement storing, CC wel :)

Airco wordt uitgeschakeld bij vollast om vermogen vrij te geven, airco werkt niet als de fan niet draait op lage snelheid (moet na enkele seconden al gaan draaien, zo niet dan is het vaak binnen 1 minuut al over met de airco, druk loopt op). Meerdere oorzaken mogelijk, vaak geeft de weerstand problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.