Alfa Romeo 156: drijfstanglagers

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: AR32301, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 114

hallo,
ik wil van een Alfa 156 2.0 van 2000 de drijfstanglagers vernieuwen omdat een licht getik hoorbaar is.
kan dit zonder de motor te demonteren, m.a.w. kan de carterpan er zo onderuit??
En kunnen dan weer standaard lagers gemonteerd worden?

met dank
Henry.

henryzon

Geplaatst door henryzon (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bieuwke (0) PRO, 7 jaar geleden

Als er een drijfstanglager uit ligt [het getik] dan beschadigt je krukas en is daardoor niet meer rond.Als je dan alleen nieuwe dezelfde lagerschalen monteert ligt hetzelfde lager er over 1000km ook weer uit.Dus carterpan eronder uit halen,drijfstang waar ruimte opzit loshalen,krukas nauwkeurig meten of ie nog goed rond is,en als ie nog rond is nieuwe drijfstanglagers monteren.Als ie niet rond is moet de motor eruit en de krukas naar een revisiebedrijf [veel werk dus].Als de lagerschalen behoorlijk beschadigt zijn dan kun je er wel haast zeker van zijn dat je krukas daar niet meer rond is.Succes!!

henryzon (0) PRO, 7 jaar geleden

Beste Bieke,

Heb met wat moeite het carter kunnen verwijderen en de lagerschalen zijn weinig ingelopen ( beetje te zien aan d bovenste schaal) , maar kan nergens vinden met welk aanhaalmoment de schalen vast gezet moeten worden,
graag een tip!!
bedankt H.

bieuwke (0) PRO, 7 jaar geleden

Goeie morgen,25Nm allebei en dan allebei 60 graden vaster!Succes!Heb je de nieuwe lagerschaaltjes ingeolied!Is belangrijk!

henryzon (0) PRO, 7 jaar geleden

Biewke,

bedankt en uiteraard zal ik eerst " olienen "
topic sluiten.

Groet, H.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.