Algemeen: Keuze koppelingsplaat

Brandstof: Diesel, Vermogen (kw): 185

Voor het vervangen van de koppeling van een jcb fastrac 3185 zijn er verschillende types beschikbaar. Gaande van een 'volle' plaat tot een plaat met 12 'pads'. Gezien het werk van deze machine (maaiwerken, veel starten, stoppen, keren, zwaar gebruik van de koppeling bij volgas motor) vroeg ik me af wat er nu beter is. De koppeling mag niet te zwaar worden, ze moet soepel koppelen en liefst ook nog een redelijke tijd meegaan.
Heden wordt de koppeling jaarlijks gewisseld en soms is ook het vliegwiel totaal versleten. Dit omdat de chauffeurs vaak met een half ingetrapte koppeling rijden tot aan een obstakel om dan te keren, even te rijden en weer te keren. Is er veel verschil tussen de verschillende types van platen, vol of met pads. En wat is beter in deze situatie, eentje met 6, 8, 10 of 12 pads?

Graag wat advies.

lukV

Geplaatst door lukV (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.