Audi A3: Probleem koelsysteem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BFQ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Hallo heren,

We zijn al enige tijd met het koelsysteem van een A3 aan het stoeien.
De temperatuurmeter loopt telkens op richting 120 graden, dan beginnen de koelventilatoren draaien en verschijnt in het display dat de motor te heet is. De bovenste en onderste radiatorslangen zijn dan nog lauw. Meetwaarden zijn: Koelmiddeltemperatuur 109,5 graden. Koelmiddeltemp. motoruitgang 110 graden. Koelmiddeltemp. koeleruitgang 59 graden. Wij hebben de waterpomp en thermostaat vervangen, de temperatuursensor is door een ander bedrijf reeds vervangen. De koelvloeistof is mooi schoon. Als de motor stationair staat te draaien loopt de temp op naar 120, geef je dan gas dan daalt de wijzer terug naar 90. Daarna weer gas los en de wijzer gaat weer naar 120. De thermostaat is al uitgewisseld met weer een nieuwe omdat we aan de vorige nieuwe twijfelden. Deze hebben een openingstemp. van 105 graden. De waterpomp is vervangen samen met de DB-riem maar hier was niets aan te zien. Nu hebben we volgens mij alles behalve de koppakking gehad. Hij bouwt echter geen druk op en de vloeistof in het reservoir gaat ook niet koken. Ook is er geen koelvloeistofverlies. Wie heeft nog ideeën?

KVDH

Geplaatst door KVDH (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Radiateur verstopt..?

KVDH (0) PRO, 7 jaar geleden

De radiateur is gespoeld en daar is niets uitgekomen. De thermostaat die erin gemonteerd is heeft een openingstemperatuur van 105 graden. Dit is een niet origineel Audi maar onderdeelnummer TH396105G1. De temperatuur wijzer schommelt nu tussen 90 en 105-110 graden, maar gaat niet meer richting rood. Dat deed hij eerder wel. Ik weet niet wat bij een originele thermostaat de openingstemperatuur is? Er is een aftermarket gemonteerd omdat origineel het complete thermostaathuis vervangen moet worden, en nu alleen de thermostaat met flens. Weet iemand wat de originele openingstemperatuur is?

KVDH (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik heb de auto ingeruild en weer verkocht. De nieuwe klant heeft nergens geen problemen mee.

KVDH (0) PRO, 7 jaar geleden

Het probleem is toch nog teruggekomen, nu hebben we het instrumentenpaneel opgestuurd naar AC-tronics waar het probleem verholpen is. De motor werd niet te heet, maar er was een storing in de klok waardoor de temperatuurmeter af en toe in het rood liep, en dan ook de koelvinnen e.d. aanstuurde.
Probleem alsnog opgelost!

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

mooi zo..bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.