Audi Q5: Geen Turbogeluid uit bas-box

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CGQ, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 265

Klant heeft deze auto nu een jaar in bezit en had altijd een geluid via de bas-box als hij gas gaf. Sinds kort hoort hij dat geluid niet meer. Wij kennen dit fenomeen niet en mijn vtraag is of iemand weet hoe dit systeem werkt.

Ik denk dat die bas-box gewoon stuk is, maar misschien heeft iemand een idee of dit kan kloppen en hoe dit is te checken?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Na wat speurwerk blijkt mijn klant toch wat verkeerd te zijn geinformeerd.

Het originele Active Sound System van Audi bestaat uit actuatoren op de uitlaat zijn gemonteerd en midels een apart kastje worden aangestuurd. En dat heeft dus niks te maken met de bass-box die op het reservewiel is gemonteerd.

Deze informatie geeft Audi zelf:

"Origineel van Audi

Een indrukwekkend geluid voor de TDI
Het engine sound system versterkt het uitlaatgeluid. Alle benodigde componenten zitten in één pakket dat specifiek voor een bepaald model is gemaakt, waardoor de set perfect past.

Geavanceerde technologie

De belangrijkste onderdelen van het engine sound system zijn de twee actuatoren. Deze elektronisch bediende kleine motortjes zijn volledig in de uitlaat geïntegreerd. Het effect dat ze creëren is te vergelijken met dat van een luidsprekermembraan: ze zorgen voor specifieke geluidssequenties. Op basis van het standaard motorgeluid ontlokt deze slimme technologie een indrukwekkende en authentieke Audi sound aan de uitlaat."

Dus misschien zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Hans4040 (190) PRO, 4 jaar geleden

Paul misschien..?

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Dankje Hans, ik heb Paul (Kelder) gebeld maar die heeft hier geen ervaring mee. Heb daarna gebeld met Laurens Bogert van de Hulplijn en die was wel bekent met dit systeem.

Auto komt volgende week en dan duiken we er in. Is uit te lezen met VAgCom.

Hans4040 (190) PRO, 4 jaar geleden

Oke, Siem
succes

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Update: Foutcode uitgelezen met VCDS

0006-actuator 1 voor genereren motorgeluid

C113C 13- [006] Onderbreking

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Zie foto's, er zit een luidspreker in de uitlaat. Deze moet 2 Ohm weerstand hebben en de rechter heeft dat wel, maar de linker heeft een onderbreking.

Conclusie: luidspreker stuk. Deze wordt compleet met de eindpijp geleverd. Maar een doe het zelver zet er soms ook een andere luidspreaker in...

Nieuwe eindpijp gemonteerd en het V8 geluidje is weer terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q5 of stel zelf een nieuwe vraag.