Audi A4: Abs A4

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 66KW

Beste collega's

Ik heb een A4 waarbij de ABS lamp begint te branden wanneer je vertrekt de wagen moet dus al 7-8 km/h bollen voor de lamp brandt.Uitgelezen
met een universeel apparaat de linker en rechter sensor vooraan.Een tweede opinie van een ander ook universeel apparaat ook linker en rechter
wielsensor vooraan fout.Dus twee(dure)nieuwe sensoren geplaatst.Probleem NIET opgelost!Voor het vervangen van de sensoren eerst alles mechanisch gecontroleerd,blokken en remzuigers in de klauwen gecontroleerd op loszitten enz.Nu is het wel zo dat wanneer je start het pedaal zeer hard aanvoelt(net of de hoofdrempomp vastzit,de wagen remt dan ook niet op dat moment)en dat de abs pomp dan begint te werken.Dan gaat de lamp branden en op dat moment is alles normaal met het pedaal er kan probleemloos geremd worden maar er is geen abs werking(bij stevig doorremmen blokkeren de wielen.Een hele uitleg maar kan er me iemand op weg zetten?Weet er iemand hoe ver de sensoren van de tandkrans moeten gemonteerd worden?Dank.

JoMo

Geplaatst door JoMo (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

afstand sensoren is vast
lijkt op en slechte verbinding/draadbreuk

Philippefeij (0), 17 jaar geleden

Kijk eens naar het voedingkastje van de ABS pomp bovenop de accu.

Mijn A3 had exact hetzelfde! In dat kastje zitten circa 3 zekeringen en die waren ook een beetje zwart van het slecht contact maken!

JoMo (0) PRO, 6 jaar geleden

Beste collega's

Het probleem met de ABS is opgelost.De nieuwe sensoren bleken niet ver genoeg in hun huls te zitten.Ik had toevallig vandaag een andere A4 voor onderhoud eventjes de diepte van de sensoren gemeten en deze zaten 1,5 mm dieper,zelfde afstand gerespecteerd bij de probleem A4 en alles in orde.NB.de afstand gemeten van de rand van de sensor tot de rand van de fusee is 8mm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.