BMW 3ER REIHE: Uitvallen elektronica E46

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N42B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Hallo,

Ik heb een probleem met een E46 318Ci waar ik graag jullie ideeën over hoor.

Gister gingen de DCT, ABS en het handremlampje oranje branden tijdens het rijden. Ik verwachtte dat dit met de rem LA te maken had omdat deze vast stond, maar dit was het probleem niet. Kort nadat deze lampjes gingen branden kwamen er meer bij, ABS werd rood en cabrio lampje ging branden. Hierna viel de motor uit en heb ik de auto stil gezet. Op dit moment startte de auto niet meer (tikte alsof de accu leeg was). 2 minuten later werkte werkelijk niks meer, alsof er geen accu in zat. Berger gekomen en afgesleept naar het anwb service station. Tijdens het opladen op de vrachtwagen ging het dashboard weer aan, maar startte nog steeds niet. Eenmaal bij de ANWB startte de auto wel met starthulp en bleek de accupool niet goed vast te zitten (+). Accu is in goede staat en dynamo laadt goed bij!

Ik had verwacht dat het probleem opgelost zou zijn, maar vandaag tijdens het rijden gingen de DCT, ABS en het handremlampje weer branden. Auto stil gezet en gingen vanzelf weer uit.

Is dit een bekend verhaal voor een e46 (cabrio)? Heeft dit model ergens last van vochtproblemen?

Dannybuur

Geplaatst door Dannybuur (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 6 jaar geleden

Die lampjes gaan branden omdat de spanning buiten het normale werkgebied valt.

Het kan zijn dat de dynamoborstels op zijn, maar ook is het mogelijk dat door de ontwikkelde warmte de regeling van de spanning het laat afweten.

Rijdend controleren als je de waarschuwing krijgt.

Succes.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 6 jaar geleden

Is start/Contactslot (het elektrisch gedeelte) niet ingebrand!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.