BMW X3 2.0D: led achterlicht links brand niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel

Achterlicht links brandt compleet niet ?

harlud

Geplaatst door harlud (0) PRO , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Meten is weten...
Wat heb je al bekeken?

gerard0123 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo Harlud,

Het komt niet vaak voor dat alle functies van een lichtunit tegelijk uitvallen. Ik zou zoals Hans4040 aangeeft eerst de voedingen op de bekabeling meten.

Mvg
Gerard

harlud (0) PRO, 5 jaar geleden

Probleem opgelost lampen rechts even links geprobeerd en dan werken ze dus lampen zelf stuk maar is dure aangelegenheid bij BMW leds niet apart verkrijgbaar.

EJ2511 (0) PRO, 5 jaar geleden

In die unit zit (mogelijk, niet alle jaren) een klein wit printplaatje, de soldeerverbindingen daarop gaan stuk door de hitte.
Symptomen: uitval eerst sporadisch en daarna steeds vaker, soms gerelateerd aan de buitentemperatuur. Bij koude meer uitval. Uiteindelijk totale uitval.
Dat printplaatje is een LED driver (300ma) en die kun je vervangen voor een geseald exemplaar welke wel tegen de hitte kan.
Die driver kost een tientje ongeveer, ipv honderd(en) euro's voor de hele unit. Geldt ook voor de units in de klep (die gaan vaak eerder stuk).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.