BMW 3ER REIHE: Begint te stokken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N46B18A, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Goedendag,

Ik heb hier een Bmw 316i automatic van 2004 met volgende foutcode 2A61 klepslagregeling-fout bij de inleerprocedure en 2D0F hittetfilm- luchtmassameter-foutief. Nu hebben we reeds een nieuwe valvotronic, luchtmassameter en de ketting vervangen, de fout blijft ongeveer 300km weg en dan is het weer aanwezig. We hebben ook gecontroleerd of de veer niet gebroken is van de volvotronic, deze zijn in orde. De auto begint heel erg te stokken en blijft lang in een bepaalde versnelling hangen voor hij weer op schakelt. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn, dan had ik het graag wel geweten en ben ik u dankbaar.

Renato

keppers

Geplaatst door keppers (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gerard0123 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,

Heb je al gecontroleerd of er ergens valse lucht is, soms willen de plastic leidingen van de carterventilatie scheuren.

Heb je ook al eens geprobeerd on het mechanisme in noodloop te zetten? Wanneer de klacht dan weg is, zit het probleen in de verstelling.

Om het systeem in noodloop te zetten, moet je met 2 personen zijn.
De eerte geeft met lopende motor vol gas. En de tweede, trekt (tijdens het vol gas geven) de stekker van de valvetronic stelmotor.
Zodat de verstelling op maximaal open staat.
De luchttoevoer word vanaf dan door de gasklep geregeld.

Mvg
Gerard

keppers (0) PRO, 5 jaar geleden

Goedemorgen

Hij geeft motorisch niks meer aan enkel in de bak geeft hij foutcode 92 can-boodschap koppel-interface foutief aan, enig idee iemand want sleept nu toch even aan en wil het graag opgelost hebben

Mvg

renato

gerard0123 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,

Merk je ook iets aan het rijgedrag van de auto?
CAN bus bericht fouten komen vaker voor.
Meestal is dit zonder gevolgen, en zonder duidelijke oorzaak.

Wat is de oplossing geweest voor de motorproblemen?

Mvg

keppers (0) PRO, 5 jaar geleden

Goedemorgen,

Ja, de auto stottert onder het rijden en vermits het een automaat was niet fijn om mee te rijden. Uiteindelijk, gezien de leeftijd van de auto voor de korte pijn gekozen en de valvotronic laten weg schrijven. De auto rijdt nu reeds 2 maanden rond zonder problemen.

Mvg

Sandrina

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.