Brommobielen Arola : loopt slecht na warmdraai fase

Wie heeft ervaring met een Arola? We hebben een klant die van zo'n vehikeltje afhankrelijk is en willen hem graag helpen, maar een nieuwe bougie en het reinigen van de carburateur helpt niet.Er zit een elektronische ontsteking op en zoeken iemand die daar ervaring mee heeft.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Arola? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

aupers (0) PRO, 21 jaar geleden

ik neem aan dat het een tweetakt is.

Vaak zijn bij deze motoren net als opgevoerde bromfietsen de zuigerveren versleten. Koud gaat het nog wel maar warm verliest de motor veel compressie waardoor deze trekkracht verliest. Heb je al naar koolaanslag in de uitlaat (poort) gekeken? Dit komt ook vaak voor bij tweetakt.



Mocht de klant nog lang met het autootje willen rijden is het raadzaam bij compressieverlies de zuiger compleet te vervangen en de cilinder te laten honen. Dit kost bij een bromfietszaak tussen de 80 en 100 euro inclusief nieuwe zuiger.





aupers (0) PRO, 21 jaar geleden



Siem Bijman (140) PRO, 21 jaar geleden

Nog niet goed, compressie is ok.We gaan de uitlaat nu eerst ontkolen.Klant heeft nog even geduld, dus gaat in de vrije uurtjes.

Siem Bijman (140) PRO, 21 jaar geleden

Uitlaat ontkoold en geen verbetering.Ivm kostenplaatje houdt het nu voor ons op.

aupers (0) PRO, 21 jaar geleden

Uitlaatpoort ook bekeken?

Noel8200 (0), 20 jaar geleden

Dit is eentje uit het boekje hoor.

Je sproeier is gewoon te groot, ze worden wat rijker afgesteld van de fabriek uit.

Plaats een kleiner sproeier of boor een gaatje in het luchtfilter, natuurlijk wel op een plaats waar er geen water kan binnendringen en voor het filtermateriaal natuurlijk.

Siem Bijman (140) PRO, 20 jaar geleden

Karretje is al een tijdje geleden weggedaan.Dus ik kan je antwoord niet checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Arola of stel zelf een nieuwe vraag.