Cadillac Ultimate Shear: "engine service soon" blijft branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.6

Sinds een week brandt bij deze auto een oranje waarschuwing met als tekst " engine service soon"

Ik kan hem niet uitlezen en de olie verversingstermijn staat nog op 79%, dus dat zou het niet zijn. Heb deze mbv de handleiding van de auto op 100% gekregen, maar de melding blijft er staan.

Iemand een idee?

Het betreft een begrafenis-auto met als model omschrijving Ultimate Shear. Weet niet of dit een bepaald model is trouwens.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Ultimate Shear? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je al uitlezen met EOBD geprobeerd?
Hoogst waarschijnlijk dat deze voldoet aan de Amerikaanse OBD2 standaard.

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

Mercury
Professional
Echte naam: Peter (peco) Power
Woonplaats: Groningen
sevice soon lampje is gaan brandenService engine soon duidt op : Je auto heeft een service beurt nodig => de "computer"vindt dat de vloeistoffen en filters vervangen moeten worden.
of 2 een motormanagement storing, uit laten lezen door US-specialist.

dit antwoord stond bij caddilac

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Had ook al even gezocht, alleen niet bij particulier. Gezien de melding denk ik inderdaad een storing. Zal eerst eens old ford zijn opmerking ter harte nemen. We hebben een US-uitleesprotocol op Snap-on tot 1999 en deze auto is dus van 2000. Maar probleem was dat de aansluitstekker niet past en dus kan ik met OBD ook niets beginnen. Of zal er nog ergens een aparte aansluitdsstekker voor OBD op zitten?

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

de topic staat bij particulier antwoord is gegeven door mercury echte naam peter(peco)power uit groningen een proff.misschien kan je hem mailen die kan je vast verder helpen kijk anders even bij mijn bijdragen staat ie ook wel bij

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Siem, 1999/2000 moet niet uitmaken, ik zal ff zoeken waar destekker zit, die snap-on kast moet hem uit kunnen lezen. D'r is wel een trucje voor, maar ik heb ook meestal oudere yanks, V.D. Lans (bart) zit ook vaaak op het forum hier, die handelt ook in escalades en dat soort nieuwe amerikanen, geef hem ff een mailtje. als ik nog iets vindt hoor je het van mij.
GR
Peter

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Siem, Als de auto voldoet aan de Amerikaanse standaarden (dus OBD2) dan MOET er een normale 16-polige OBD2 stekker aanwezig zijn. Daar OBD2 in Amerika in 1996 al ingevoerd werd is dit zeer waarschijnlijk.
Voor die paar auto's die uitgevoerd worden (in vergelijking met de aantallen die in Amerika blijven), zullen ze echt geen aparte versies gaan maken.

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Denk het ook wel Old Ford, en Peter ik laat wel even horen of het me lukt met Snap-on en anders meld ik me wel even bij je.

Siem

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Siem, kun je hier iets mee?
http://www.obd-2.de/tech_dlc.html
volgens mij is een hearse (lijkwagen afgeleid vaneen de ville) dat betekent dan pos 1 offen(openstekker volgens mij, onder de stuurkolom/onder het dashboard
Mazzel
Peter

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

kom ik m ook nog in het nederlands tegen
http://members.lycos.nl/autostoring/expe...
daar moet je de plek kunnen vinden

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Heb vandaag de auto weer binnen gehad en zelf even meegekeken met uitlezen. Er is wel een gewone aansluiting waarmee hij uitgelezen kan worden jongens, maar ondanks dit is hij met Snap-on niet uit te lezen, waarschijnlijk omdat er geen juiste sleutel bijzit. Ik heb er 2 van de 3 en die beide komen er niet in.

Ik mail je nog even Peter, misschien kun je me dan verder helpen,

Siem

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Probleem al opgelost of veel begrafenissen in siddeburen en omstreken??

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Nee Peter, maar ik had geprobeerd via mail even contact met je te zoeken, maar ik heb geen reaktie gehad?

Ik heb nu een afspraak bij de Cadillac dealer gemaakt om dit uit te lezen as donderdag. Zij dachten gewoon een service indicatie en dat horen we dan wel.

Laat wel even weten hoe dit afloopt.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

miss zit het verkeerde e-mail adres er nog wel in, ik zal jou even mailen dan heb je het goede, miss dat je het dan ook ff kan aanpassen voor de site (is voor een ander ook wel handig)
aar goed, Rene of Guus in Haren weten er waarschijnlijk wel raad mee. zal wel iets simpels zijn zoals remolie vervangen of zoiets.
GR
Peter

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Ik laat het je wel weten Peter, maar je e-mailadres aanpassen kun je ook zelf door bovenaan bij je inlognaam naar "gegevens wijzigen" te gaan. Geldt dus voor iedereen die zijn e-mail enz. wil wijzigen.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe is het met de caddy Siem?

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Is opgelost Peter. Was inderdaad een service indicatie en de jongens daar hebben olie en filter vervangen en service melding gereset.

Dank voor de hulp.

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Ultimate Shear of stel zelf een nieuwe vraag.