Chevrolet US Silverado: R.a.w.-remlicht Combinatie

Bouwjaar: 1992, Brandstof: LPG

Wie kan mij helpen aan een schema van de combinatie schakeiling Richtingaanwijzer/remlicht?

Jan1954

Geplaatst door Jan1954 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Silverado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Hiero!!!!

1992, volgens mij heb ik die wel ;-) maar heb vandaag weer de nodige km's achter de kiezen met dit snertweer (we zijn niks meer gewend) en dan schiet het allemaal niet zo op. Ik moet nog even zoeken, je krijgt hem morgen wel.

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Schema zal wel ergens in de kast in de werkplaats (winkel van malle pietje volgens de directrice) liggen, maar ik doe het eigenlijk altijd zo:

Remlichten, draad vanaf de remlichtschakelaar
Knipperlichten, draad vanaf de voorste knipperlichten. Kost wat draad, maar is de meest efficiente en makkelijkste manier.

Alternatief (maar dan moet je je kar alleen alleen achter deze auto gebruiken:

Linker en rechterknipperlicht combineren met het remlicht op de kar. dan werkt het net zoals op de auto, en heb je of rode knipperlichten en remlichten of oranje knipperlichten en remlichten, maar volgens de wet mag dat.

als ik het schema vindt, maar dan moet er een brug tussen, dan plaats ik dat hier nog wel even. volgens mij heb ik het ook al eens gepost.

en Eck en Wiel, daar zit toch ook een usa handelaar, ik pieker mij suf, maar kan niet op de naam komen

gr

Peco power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan het schema om er een diode tussen te bakken ff niet vinden, maar dat is een heel geklooi met electronica, ik zelf trek altijd de extra draden van voren af, werkt altijd en geeft het minste geklooi. Wel maak ik altijd een goede verbinding aan de originele kabel, ff solderen en dan weer goed afsealen met een krimptape die smerige scotchlocks geeft alleen maar ellende!

en in Eck en Wiel heb je Jan de Ruijg, da's de classic man die ik bedoelde. Doejenburg 2, da's je buurman, of is ie er mee gestopt? Nou ja, irrelevant gelul.

succes met de trekhaak.
gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Helaas, ik had ooit een Haynes manual, maar of ik heb hem thuis, of iemand heeft'm "geleend" maar kan hem hier niet vinden.
wat is precies het probleem? vaak is het massa/ slechte connector. en de remlichtschakelaar speelt ook wel eens vals.

gr

Peco power

Jan1954 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het probleem is dat ik wel richtingaanwijzers voor en l. achter heb en geen remlichten.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Okay, dan ga ik ff nadenken want ik heb dit wel meer gezien, de remschakelaar werkt wel? en op alarmlichten branden alle knipperlichten wel? hebben ze ook lopen knippen in de draden van de amerikaanse zijverlichting? die zit gecombineerd in het achterlicht en dat wil wel eens problemen geven.
kijk wat ik heb kan vinden, je hoort morgen wel.

gr

Peco power

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Even contact gehad aan de andere kant van de grote haringvijver, daar spreekt men over :
1 de remlichtschakelaar. die zit bij het rempedaal, en die wil wel eens blijven hangen dan wel slecht contact geven (stekkers), dan wel helemaal kaduuk zijn.
2e flasher relay zoals zij dat zo mooi noemen, oftewel de clignoteur, zit links onder het dashboard in de zekeringen kast (bestuurderskant).
3 Ze vragen zich af of de auto 1992 danwel 1993 is (bouwjaren beginnen in amerika al in september) want de 93,er heeft nl een 3e remlicht bovenaan in de cabine. 1lamp die slecht contact maakt of doorgebrand is geeft dit soort problemen al.
4 ze vragen of het gaat om een pick-up ofwel een suburban (suv) en indien het een pick-up is, vragen ze of het een step-side of een gewone is.
5 ze hebben het over een stekker tussen het reserve wiel en de bumper, een 3 of 4 pins, deze schoonmaken.
6 ze vragen of er ook aftermarket bumper met lichten opgezet is net als voor de grille en de koplampen. schijnt nogal problematisch te zijn, net als de fittingen , deze maken vaak slecht contact.

gr

Peco Power

garage van horne3459 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb een schema ,heb jij een fax nummer?

Jan1954 (0) PRO, 15 jaar geleden

Mijn faxnr. is 0344-693874

bij voorbaat dank
Jan van Wijk
[quote=garage van horne3459]Ik heb een schema ,heb jij een fax nummer?[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Silverado of stel zelf een nieuwe vraag.