Chevrolet US Chevy Van: Chevy van 1988 gierend geluid

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.6 V8

Hoi mensen

ik heb een chevy van gekocht maar er zit een ontzettend gierend geluid in de aandrijving
het geluid begint bij de 20 en gaat met snelheid mee
zodra je gas loslaat is het geluid weg tot de motor weer begint aan te drijven

wiellagers rondom zijn vervangen ivm met speling maar helaas het geluid is er nog
heeft iemand dit eerder meegemaakt??

MVG Roberto

RDJKoops

Geplaatst door RDJKoops (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

Aandrijfas, waarschijnlijk ruime kruiskoppelingen, of je differentieel. of je bak, eerst zoeken waar het geluid echt wegkomt, dan kan ik je miss wel verder helpen.

gr

Peco Power

Kristof.do (0), 10 jaar geleden

Ik heb zelf twee chevy van's ooit gekocht en bij allebei had ik hetzelfde probleem. Telkens was het het pinion+kroonwiel in de achteras met teveel speling.
Bij de eerste as had ik dit zelf opengehaald en gerepareerd, bij de volgende was er teveel beschadiging (slijtage pinion op kroonwiel) doordat men hiermee was blijven rondrijden en heb ik een tweedehands as gestoken.
Van dit probleem heb ik al meer gehoord en dit schijnt een zwak punt te zijn bij deze chevy's.

Ik vermoed ook dat als je bv 90 per uur rijdt en je laat de gas langzaam los om vervolgens weer langzaam bij te geven dat je dmv het geluid perfect het moment kunt horen wanneer de motor weer begint aan te drijven?

Ik weet natuurlijk niet hoeveel km's er al op jouw chevy staan (en hoe er in het verleden mee gereden is + heeft deze bv zware aanhangers getrokken) maar het lijkt mij geen slecht idee om de as een keer open te halen, de olie te vernieuwen en terwijl de steekassen te controleren ivm mogelijk inlopen van de lagers op de uiteinden van de steekassen.

Edit: Ik zie nu dat ik geantwoord het bij de professionals, mijn excuses hiervoor.

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

Een antwoord dat wel klopt Kristof, dus niets mis mee....

gr

Peco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.