Chevrolet US Trans Sport: getril/gedreun uit onderstel bij inparkeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 v6

Ik zit met een vaag probleem, mijn dagelijks vervoer chevrolet transsport maakt een dreunend geluid bij het schakelen van vooruit naar achteruit en tevens draaien van het stuur, ik heb het idee dat het rechtsvoor wegkomt, maar ik kan op de brug niks ontdekken. Het voelt aan als of er een rem net iets blijft hangen, maar dat is allemaal nieuw en goed gangbaar. Stabilasator rubbers nu net vervangen. net als 1 stuurstang. Nieuwe draagarmen incl rubbers zijn ongeveer 10000km oud, schokbrekers 30000km terug vervangen.Vervelende is dat het niet constant gebeurd, maar zo nu en dan. Kan ook niks bijzonders vinden aan een aandrijfas, bak is net opnieuw geprogrammeerd en had ook geen meldingen. Bakolie en filter 30000km terug vervangen
Iemand die vaker met deze voitures heeft gewerkt een idee?

Alvast Bedankt
Peco

Mercury

Geplaatst door Mercury (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit de stang goed vast waar de zekeringkast omheen geklemt zit?

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Bart, ik zal zo gauw het licht is direkt even kijken, bedankt!
gr
Peco

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

nou, heb alles even beter vastgezet, alhoewel het niet echt los zat, zal ook ff wat rubber isolatie materiaal aan de zekeringenkast maken. ben benieuwd of het nog weer gebeurd.

gr
peco

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Trek gelijk ook even de bouten van het stuurhuis aan.Zal morgen even kijken of er bulletins van zijn met dit probleem.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

zet hem morgen wel even weer op de brug,trek ik ze even na

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

stuurhuis maakt idd lawaai Bart, als ik hem stilstaand heen en weer draai en ik geef een korte slag, dan klonkt ie nogal! (nog wat gevonden in de bulletins?) heb nog even geen ruimte op de brug dus heb nog niet gekeken, maar ik ontdekte gisteren iets nieuws..... en daar wordt ik niet vrolijk van, .......
Sta voor het stoplicht en naast mij zo,n gepimpte alfa 155 , trek ik weg en die alfa trekken als een formule 1 auto, nou dat kan ik ook wel, kom ik op zo'n 4500 toeren.... een geratel uit het blok alsof de distributieketting er over heen raast (nou kan dat haast niet met die kleine ketjes) ik het gas los, loopt ie normaal, rijdt normaal niks bijzonders. ik weer gas d'r op, kickdown d'r in trek tot zo,n 4500 toeren, niks te horen, laat gas los, weer dat geratel...??? Motor was goed warm en normaal kom ik nooit boven de 3000 toeren, amerikanen gaan het langst mee als je d'r voorzichtig mee rijdt (meeste auto's trouwens) Iemand een idee wat dit is?? een zwevende stoterstang? maar loopt wel normaal nu en geen rare tikken (tikken doen deze motoren stationair allemaal door die rolgeleiders van de stoters). reageert goed, niks aan de hand. ik wordt een beetje wantrouwend met dit voiture, heb ook al ruzie met de ruitewissers gehad, en nu dus dit weer. maar op lange afstanden een superauto!!

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Klinkt als een stoter. Kan ook een losse tuimelaar zijn als dat het geval is word het alleen maar erger en gaat dan op 5 pitten lopen.
Was de bulletins vergeten ik laat weten als ik wat gevonden heb.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

trek de kleppendeksels d'r wel even af, check ik de tuimelaars even. bedankt
greetz
Peco

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Geen bulletins gevonden gaat toch een zoekplaatje worden.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

gaan we zoeken, in elk geval bedankt Bart,
gr
Peco

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch maar ff omhoog gehad, 1 bout van het stuurhuis iets aangedraait geluid nog niet echt weer gehoord alhoewel ik het idee heb dat het eerder ontstaat als er zich iemand met wat meer gewicht op de bijrijdersplaats bevindt.... zou nog een schokbreker lager kunnen zijn? ga verder met zoeken.
mazzel
Peco

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

bovenste schobrekerlager komt wel vaker voor
struts worden vervangen maar lager/rubber bijna nooit
als auto op 4 kolomsbrug staat even schokbreker vasthouden en 2de persoon aan
voorschem laten tillen/licht indrukken ,voel je het ook waarschijnlijk meteen

rondepon (0), 14 jaar geleden

een late reactie hierop ............... maar is er nog iets gevonden toen ????

gr. ron

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, hij doet het nog steeds Ron, soms dagen niet, dan ineens weer wel. hoort erbij zeg maar......

gr

Peco Power

rondepon (0), 14 jaar geleden

ik heb er sinds het wat warmer en droger is ook last van , en als het geregend heeft is het weg .
je zou zeggen een rubbertje hier of daar

gr. ron

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

juist, ik kan het niet vinden, ingespoten, even een weekje weg en dan begint het weer.. ik verdenk de rubbers van de stabilisatorstang ervan

gr

peco power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.