Chrysler Grand Voyager: Remmen lopen AAN

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 CRD

Hallo,
We hebben hier een Grand Voyager van 2003 staan met het volgende probleem.
Als men 20 minuten gereden heeft gaan de achterremmen aanlopen en stinken als een malle, Het zijn de klauwen en niet de voering van de handrem.
Als hij dan een minuut of 10 stil staat lopen de achterwielen weer vrij. We hebben de remblokken vervangen, zuigers waren vrij licht terug te drukken (toen was ie al afgekoeld)
Wie heeft de gouden tip?
Alvast bedankt,
Mvg, William

GvanEck

Geplaatst door GvanEck (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

br0ns (0) PRO, 12 jaar geleden

Meestal zit het probleem in de zuigers die het laatste stukje vast zitten met terug drukken. Vaak is het niet te merken als hij koud is maar omdat die klauw heel licht uitzet loopt die achterop dan vast.

Mijn advies is dus toch even die klauw uit elkaar halen en toch even met een hoon er door heen en vloeistof verversen.

De keren dat ik het heb mee gemaakt kwam het door het niet tijdig verversen van remvloeistof.

Greetz br0ns

metalux (0) PRO, 12 jaar geleden

ik heb dit probleem ook wel eens meegemaakt.
zoals br0ns zegt zit het meestal in de zuigers.
die zijn van een soort kunststof gemaakt en gaan uitzetten.
wat ik toen heb gedaan is : de klauwen uit elkaar halen en even naar een goede bankwerker brengen die ze dan een heel klein beetje afdraaid.
toen was het probleem weg.

Martin7452 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zuigers zijn van een soort kunsstof en kunnen vervormen als ze ver de klauw uit geweest zijn (dunne remblokken). Nieuwe zuigers erin en het probleem is weg. Easy as that!

aaltides (0), 10 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad met mijn chrysler voyager en dan alleen aan de linker rem, de piston kwam niet helemaal terug waardoor de remblokken tegen de scijven aangedrukt bleven en schijven snel warm worden. Dacht eerst dat het aan de schijven lag en heb dus nieuwe schijven en blokken op gezet. maar het probleem bleef. Heb een nieuwe remslang opgezet en het probleem is weg.
Waarschijnlijk pompt hij wel remvloeistof door de slang als je op de rempedaal trapt maar gaat de remvloeistof niet terug als je de rempedaal los laat waardoor er druk blijft op de piston. en er wrijving onstaat met de schijven en de schijven snel warm worden. Ik had altijd het gevoel alsof je met de handrem aangetrokken rij en de auto moeilijk op snelheid komt.
Mvrg, Micky

Garage_LUX (0) PRO, 10 jaar geleden

Zuigers laten vervangen door metalen uitvoering.
Raydo automaterialen kan dit doen, in amsterdam.
Heet tegenwoordig Merci automaterialen op de polijsterweg

aaltides (0), 10 jaar geleden

Zuigers heb ik vervangen voor metalen uitvoering de kunstof of wat voor materiaal het ook was, is door de warmte een stuk van afgebroken. zie foto

aaltides (0), 10 jaar geleden

Ik heb problemen met het open van mijn portieren. pas na een paar keer de sleutel omdraaien of vasthouden gaan ze open of springen weer op slot. Ik heb geen afstandsbediening.
mvrg, Micky

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.