Citroën C4: kachelventilator doet het niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 hdi

bij zekering 11 (40A) in de zekeringkast onder de motorkap is geen spanning hierdoor werkt de kachelventilator niet
heeft iemand hier een schema van dit deel , zit hier nog een relais tussen in de zekeringkast? , is dit kontactgeschakeld (+15) of +30 van battery ? is blijkbaar allemaal ingekit dus kan aan de zekeringkast weinig herstellen . als ik op de dikke draad die naar de kachelventilator gaat, vanaf de stekker midden op de zekeringkast (met 2 dikke draden) hier + 12V op zet werkt hij wel. Moet ik die volledige kast vervangen of kan ik ergens anders spanning aftappen? evnetueel met extra zekering ???
graag schema , chasnr: VF7LC9HXC74416692

Luc6672

Geplaatst door Luc6672 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mecano ltd (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi luc, hier het probleem 2 keer gehad, bleek een defect contactslot te zijn, hebben er een 60 amp. relais tussen gezet en alles weer super.

Cheers, Hans

Luc6672 (0) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor de reactie ,zal wagen terug binnen roepen en er ook dan een relais tussen zetten , heb dit nu rechtstreeks gevoed vanuit +30 via extra zekering en dat werkt maar wens dit zo niet te laten (blijft altijd gevoed). enkel de sturing word nu afgeschakeld

hans raven (0), 12 jaar geleden

vraag over deze storing: geldt deze ook voor C3?
ik heb eenzelfde storing bij een C3 van 2003, maar al wel voeding op de ventilatiemotor. hoe wordt deze aangestuurd via de climacontrol?

Luc6672 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi,
ik heb hier blijkbaar ook niet meer op gereageerd maar voor die C4 bjr 2006 gaat dat toch niet meer over het contactslot . (daar komen enkel nog enkele zeer dunne draadjes toe)
dus dat was het niet , voor zover ik heb kunnen uitmaken komt dit uit die zekeringkast (weet niet hoe men die noemt) daar zit volgens mij een relais in die aangestuurd word door de climacontrol denk ik.
ik heb een zekering en relais (70A) vanop de battery op die draad gezet en de relais aangestuurd van een andere kontact gestuurde lijn. Ik vermoed dat hier voor een deftige oplossing de hele kast moet vevangen worden ,maar zal wel wat kosten vermoed ik . het werkt nu ook maar met wat bricolage !

hans raven (0), 12 jaar geleden

storing is verholpen. relais aan de bijrijderskant achter tegen het ventilatiehuis defect. origineel 95 euro. valt dus mee.
het is te meten: ventilatiemotor heeft wel volledig spanning maar reageert niet op instelling climacontrol. relais heeft op kleine groene stekker wel spanning en op de grote niet.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

hans, dat is de kachel weerstand

Luc6672 (0) PRO, 10 jaar geleden

dit probleem van de C4 is bij de dealer opgelost maar ben niet te weten gekomen hoe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.