Citroën C2: Wagen draait niet 100%, stotteren, uitvallen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 44

Beste collegas,

hebben hier een C2 staan, waarvan de tanden van de distributieriem waren losgekomen met als gevolg dus dat de timing niet meer goed stond.

Met een compressietest en cilinderlektest geconstateerd dat we geen kromme kleppen hebben, compressie was bij alle4 rond de 15bar. We hadden ook geen abnormale klepspeling. En met de cilinderlektest nergens geen verlies naar de inlaat of de uitlaat toe. Dus ik ben 99,9% zeker dat de kleppen nog steeds recht zijn en volledig afsluiten.

Dus nieuwe riem gemonteerd, hij draait nu, maar dus niet 100%

Bougies vervangen, bobijn vervangen, krukassensor vervangen, spie van nokkenas gecontroleerd, spie van krukaspoelie gecontroleerd, 2x onze timing gecontroleerd, luistertest van de injectoren gedaan, injectiebrug gedemonteerd en eens gestart zodat we konden zien dat de 4 injectoren degelijk inspuiten,...

We hebben wel een heel vreemde 4gasmeting...

Kan iemand me hier meer info over geven aub?

Saxofreak

Geplaatst door Saxofreak (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Geen foutcodes? Ook geen vacuum (slang) lek? probeer eens met remmenreiniger bij inlaatgedeelte, leiding rembekrachtiger of het toerental oploopt i.v.m. eventuele lekkage. Heb je gekeken wat inlaatspruitstukdruk is op de tester, zou ca 400 mbar stationair moeten zijn. Kan ook zo reageren op je map sensor.

Saxofreak (0) PRO, 6 jaar geleden

Wagen draait terug perfect!
Lag ook gewoon aan het resetten van die adaptieve waarden.
Had er in mijn 13jaar Citroen nog nooit van gehoord, maar dit bood dus de oplossing toch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.