Classic Cars: mg-b wil niet lopen

hallo, wij hebben hier een mg-b lim.edition 1974 met su carburateurs,
deze wil niet lopen, wel ontsteking en brandstof druk, als wij benzine in de aanzuigbuis gieten dan loopt hij wel even. carburateurs hebben we gereinigd, compressie is goed, en de kleppen hebben we gesteld,

Wie kan mij hier mee verder helpen,
M.v.g. Pieter de Jager

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Classic Cars Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ton11564 (0), 17 jaar geleden

Benzinedruk hoog genoeg, en voldoende opbrengst?
Probeer de auto eens te starten zonder de dempertjes erin, gewoon even het zuigertje verwijderen. Doet de auto het dan wel.
Heb je de juiste olie in de carburatordemper gedaan? En zit de plunjer niet gewoon vast. Als je de luchtfilters eraf haalt kun je met de hand de plunjer omhoog duwen. Start de auto wel als je met de hand die dingen iets optilt. Als je hem loslaat moet de plunjer rustig omlaag zakken.

Ruud10657 (0) PRO, 17 jaar geleden

De gasschuiven moeten goed kunnen bewegen. Eventueel de koolaanslag eraf poetsen met commandand (autolak pollisher). De gasnaalden en sproeier moeten netjes rond zijn. Ze willen nog wel eens ovaal uitgesleten zijn (vooral als de wagen op gas loopt). Heeft de wagen lang stil gestaan? De brandstof afsluiters boven in de vlotterkamers kunnen dan nog wel eens blijven plakken zodat er geen brandstof in de vlotterkamer komt. Zoals Ton ook al aangeeft de luchtfilter(s) verwijderen en de gasschuiven iets optillen. Brandstof inspuiten met een oude plantenspuit helpt ook nog wel eens om ze aan de gang te krijgen. Dat is stukken minder schadelijk als startpilot. Verder tijdens het starten de smoorklep (lees gaspedaal) open trappen, zodat er een goede luchtstroom ontstaat die de brandstof uit de sproeier onder de gasschuif kan mee zuigen.
Als dempervloeistof ATF gebruiken.
susses.

PIETER9040 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Wij hebben het probleem inmiddels opgelost,
er zit in het inlaatspruitstuk een soort vriesstop, deze was er door een foutieve ontsteking uitgeknald, hierdoor werd er geen vacuum gecreeerd en werd er geen brandstof aangezogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars Overig of stel zelf een nieuwe vraag.