Daihatsu Feroza: Olie lekkage na afzetten motor.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

We hebben het volgende probleem met een Daihatsu Feroza. Als de motor wordt gestart loopt hij mooi rond. Maar als deze wordt afgezet begint hij olie te lekken, meestal een min. of 2 a 3 en dan houdt het op. Er is het volgende aan gebeurd, de lagerschalen en zuigerveren zijn vervangen en de cilinderkop is in orde gemaakt(had een verbrande klep) dus opnieuw ingeslepen en klepsteelhoedjes vervangen en opnieuw gevlakt. Hij lekt ergens in de buurt van de ontsteking, maar daar deze aan de achterkant zit is moeilijk te zien waar de lekkage vandaan komt. Misschien dat iemand dit probleem ook al eens gehad heeft. Laat maar horen.

Gr John.

bensauto

Geplaatst door bensauto (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Feroza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Leo65141 (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien de o-ring van de onsteking hard geworden en dat hij daar langs lekt
en anders even met een spiegeltje kijken waar hij precies lekt

KARMANN J (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Leo,

Heb de lekkage gevonden. Als je de kleppendeksel verwijderd, zie je als je voor de auto staat aan de linkerkant in de cil kop de terugstroomopeningen, nu is het zo dat het gat links achter gelijk in contact staat met het inlaatspruitstuk, maw. hij lekt tussen het spruitstuk door. Nieuwe pakking bracht de oplossing.

Gr John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Feroza of stel zelf een nieuwe vraag.