Dodge Ram Van: ram van 2.5 D 136000 slaat niet aan, klinkt als geen compressie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 DIESEL 16 V

Ls.

wagen is stil gevallen onder het rijden. Eerst werd gedacht aan een lege tank. Deze is door de anwb bijgevuld, helaas zonder resultaat. Nu, in de werkplaats, bestaat het vermoeden dat ie geen compressie heeft. Ook is er geen voelbare inlaat lucht tijdens het starten. Tijdens het starten is het net alsof die bij de eerste omwenteling wel een beetje compressie heeft en daarna al gauw bijna niets meer.

voor de zekerheid is de uitlaat en de inlaat lucht slang afgekoppeld. Zonder verbetering.

Iemand enig idee?? (voordat we opnieuw het wiel gaan uitvinden..)

alvast bedankt!

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

distributie mist ca 14 tanden....
(km stand 136000)

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

dist.set vergeten te vervangen bij 100000 km ?
Indien bij Chrysler dealer vervangen (mits aantoonbaar)gedeeltelijke regeling

apalracer (0) PRO, 16 jaar geleden

denk dat je een kopreviesie moet gaan uitvoeren, wanner de riem 14 tanden mist zal hij niet meer op tijd staan en dan zullen de kleppen de zuiger hebben geraakt. even lek test en compressie test uitvoeren alvorens te gaan demonteren

Frank3137 (0) PRO, 16 jaar geleden

lektest kun je overslaan,waarschijnlijk kop niet meer te gebruiken
kans dat dit niet zo is > 0%

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

de wagen was bij ons gestrand, onderhoud niet bekend, maar bij navraag bleek dat de eigen garage per abuis dit vergeten was. De wagen wordt eerdaags bij ons opgehaald en door de eigen garage hersteld. (eigenaar had hem net 7 maand, 1 maand buiten garantie, maar word uiteraard toch nog onder bovag garantie hersteld).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.