Dodge 0: Dodge RAM 2500 5.7 Automaat schakeld niet goed

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7 Hemi

Hoi ik heb hier een Dodge Ram 2500 van 2007 met een 5.7 hemi. Nu is het probleem dat de auto bij stevig accelereren niet naar de hoogste versnelling wil schakelen. Hij trekt dan door tot 5000 rpm en blijft hier op hangen terwijl als hij naar van de 2 naar de 3 schakeld wel gewoon op 5000 rpm overschakeld. Als jij bij 5000 rpm in de 3 even de voet van het gas haalt dan schakeld hij wel gewoon weer over. Auto trekt verder goed. Hij heeft geen foutcodes alleen als hij te lang blijft hangen op 5000 rpm geeft hij een random missfire (ehhh P0300) geloof ik. Wel heb ik uit voorzorg de remlicht schakelaar vervangen. Normaal is dit niet zo erg maar deze klant rijd nog al eens met een zware aanhanger en dan heb je de Kick down wel nodig met invoegen.

Wie weet meer????

Ralf-ACS

Geplaatst door Ralf-ACS (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Misfires kunnen ook komen door een te arm mengsel.
Heb je hetzelfde probleem ook op benzine?

Ralf-ACS (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik maak me ook niet zo een zorgen om die misfires niet zo raar als hij op 5000 rpm blijft hangen als hij overschakeld heeft hij die missers niet. Ik ben van mening als ik dat schakelen oplos hij ook geen misfire meer zal hebben die heeft hij immers ook niet als je de kickdown gebruikt in andere versnellingen.

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou even goed kijken naar de bak:
Olieniveau controleren en kijken of het oliefilter van de bak niet vervuild/verstopt is.

Te laag olieniveau of slechte doorstroming is vaak oorzaak van slecht/laat of niet opschakelen.
Evt. zou het ook een klein vacuumprobleem kunnen zijn, slangetje gescheurd of zo.

Succes!

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

geen gekke waardes vanuit de tps?

Een bekend probleem van de 46re bak is dat de dynamo plus kabel noise afgeeft naar de bedrading van de TPS,advies omleggen B+ vanuit dynamo.

Ralf-ACS (0) PRO, 13 jaar geleden

Olie en Filter zijn vervangen ga bedrading en tps controleren moet wel even kijken wanneer ik de auto weer binnen heb dus kan even duren voor dat ik reageer, mochten er nog meer opties zijn hoor ik dat ook graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge 0 of stel zelf een nieuwe vraag.